Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Coil gun? - pusca electromagnetica?

lorik199

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj Alex

16

• lorik199

6

• radhoo

5

• bogdan_

2

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...

ce accident? viteza impregnata proiectilului la coilgun e prea mica . am vazut cateva modele lucrate bine si atingeau viteze de 60mps.o pusca cu aer comprimat e mult mai puternica si mai interesanta 220mps.

Link spre comentariu

am tras in 2 cuti de tabla (dinalea de cafea ) si a intrat in amandoua

Eu zic ca e destul de periculos :nebunrau:,ca doar nu trage cu bilute de plastic,ci cu tije de metal,cu varf ascutit (vezi prima pagina)
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator mary_998

Salut.Am gasit o lampa veche pt. masina. Era alimentata la 12V si printr-un ridicator de tensiune cu miez de ferita aprindea o lampa de 6 W fluorescenta . M-am temut sa pun aparatul pe iesire si am pus mana . Dupa cum am simtit eu are cam 1000V iesire cu o intensitate . mica. Circuitul este extrem de simplu cu 2N3055 si cred ca este la fel cu cel ce l-ati postat(vreo doua rezistente patru condensatoare nepolarizate) Ma gandesc sa incerc si eu sa construiesc o astfel de arma...

Link spre comentariu

"M-am temut sa pun aparatul pe iesire si am pus mana . Dupa cum am simtit eu are cam 1000V iesire cu o intensitate . mica."Adica iti risti viata in locul unui aparat? Ciudata logica..

Link spre comentariu

...viteza impregnata proiectilului la coilgun e prea mica...

Vreau sa fac o completare, de fapt conteaza energia cinetica, adica e importanta atat viteza cat si masa proiectilului.

Legislatia foloseste tot energia proiectilului pentru incadrarea armelor in diferite categorii. Nu stiu exact legile despre regimul armelor si munitiilor, exista un prag al energiei cinetice de la care arma devine ilegala fara autorizatii. Acum nu gasesc cat era valoarea acelui prag dar stiu ca putea fi depasit cu un coilgun. Se pot face usor pusti si chiar pistoale electromagnetice pentru care e nevoie de permis de port arma.

Pentru cei care se joaca cu asa ceva, aveti grija: Legea NU te iarta daca o incalci fara sa stii. :speriat

Asta e valabil pentru orice lege, oriunde in lume.

Link spre comentariu

Da, ca si la treba cu microcastile sau tuburile Roentgen, unii se joaca cu legea si ...libertatea lor.

Cei ce fac astfel de "experiente" sunt rugati sa citeasca Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor.

Art. 2. - In sensul prezentei legi, definitiile si categoriile armelor, munitiilor, persoanelor si documentelor sunt:

I. Definitii generale

1. arma - orice obiect sau dispozitiv a carui functionare determina aruncarea unuia sau mai multor proiectile, substante explozive, aprinse sau luminoase, amestecuri incendiare ori imprastierea de gaze nocive, iritante sau de neutralizare, in masura in care se regaseste in una dintre categoriile prevazute in anexa;.

Art. 1361. - Detinerea sau portul de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an.

Legea limiteaza energia la 1,5 J si/sau 220 m/s. Din pacate legea, ca la noi, este ambigua, dar eu zic sa nu va bazati pe asta. :freaza:

P.S. Eu propun moderatorilor sa fie nitel mai atenti cu ce se scrie pe forum. E doar o propunere, au libertatea de a tine sau nu cont de ea.

Link spre comentariu

salut,E buna indrumarea lui Icar, defapt am tinut personal cont de sugestiile lui pentru mai multe constructii DIY. De multe ori pasiunea pentru un domeniu nu tine cont de limitari sau reguli ale societatii, dar acestea pot deveni obstacole periculoase pentru cei neglijenti.In ce priveste "pusca electromagnetica", e un concept cu prea multe lacune pentru a merita sa pomenim de limitarile legale.chiar si variantele cu mai multe nivele (mai multe bobine de accelerare a proiectilului) si sincronizare perfecta intre ele (punti optice, microcontrolere, etc) produc viteze relativ mici."anarhistul amator" :ras: (cum altfel sa-l numesc?) poate gasi rezultate mai interesante folosind alte metode de accelerare cum ar fi cele chimice (acetilena), sau de ce nu , un arc cu sageti bine construit, care il recomand cu caldura peste o pusca electromagnetica (coil gun).ps: sunt usor distrat de importanta data acestui subiect

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

astazi am facut un alt invertor de la 12V-400V , un condesator de 400v si 3300 uf il incarca la max in 10-15 sec

am incercat sa proiectez partea optica pt 3 bobine (dar nu sunt sigur daca ii buna proiectarea , maine o sa o verific ) daca observa cineva greseli in proiectare sa nu ezite sa imi zica

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări