Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Coil gun? - pusca electromagnetica?

lorik199

Postări Recomandate

A terminat ridicatorul de tensiune , dar acum mai vreau ceva, cum pot sa fac sa se aprinda un led numai cand tensiunea ii de 380V. Si mai vreau un limitator care atunci cand ajunge la 380V sa decupleze un releu (in caz ca uit sa opresc ridicatorul de tensiune , o masura de siguranta).

Blind edit: Daca mai umpli topicul cu zâmboci, il inchid din nou, definitiv de data asta!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj Alex

16

• lorik199

6

• radhoo

5

• bogdan_

2

Top autori în acest subiect

am tras in 2 cuti de tabla (dinalea de cafea ) si a intrat in amandoua ( cei care comenteaza fara rost ,mai bine sa se abtina :sparge: (ganditiva si voi am 2 condesatori de 400V si 6800uf , nu credeti ca are putere ?) incarcati la 310V , acum sunt inca in faza de experiment :101

Link spre comentariu

Pune proectilu la distante diferite fata de bobina si compara rezultatele .Cand ajunge proectilu in mijlocu bobini practic campul magnetic trebue sa dispara altfel il infraneza in mijloc si isi perde din putere .Pentru a aprinde un led pune un zener la tensiunea la care vrei sa sesizeze tensiunea iar in serie cu acesta mai pune un zener pentru tensiune LED Iar totu inseriat cu o rezistenta pentru limitarea curentului .Iti fac o schema daca imi dai datele cu cefel de releu vrei sa folosesti .Spor la munca ai grije sa-nu ranesti pe cineva carei paproape .

Link spre comentariu

releul pe cae vreau sal folosesc se alimenteaza la 12V si rezistenta la bobina releului ii de 195 ohmi ,daca am calculat bine daca inseriez releul cu o rezistenta de 6162 ohmi , o sa cupleze numai cand tensiunea ajunge la 380V )

Link spre comentariu
Vizitator tyc

In urmatorul proiect,se poate si mai bine!Bobinele ca bobinele(cu cat mai multe si mai mari ,cu atat mai bine),sant ceva condici la locomotivele electrice,asa cam cat o canistra de 10l(=100u/o tensiune mareata) si daca ai rabdare sa se incarce :freaza: ,gauristi o placa de otel de la 100m(numai sa nu fie inclinata).Filmul ala cu Arnold e o buna sursa de inspiratie...pt bobine e buna sarma de Ag(cc) sau argintata(ca) si pt.finalizare ,sisteme optice gasesti la chinezi,pe Ebay sau la talcioc.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Ai mai inpuscat ceva cu pusca aia ,ai reusit ceva performante mai mari sau este top secret .Ma intereseaza daca ai reusit unele inbunatatiri sau daca ai descoperit unele smecherii in reglaje .Ai incercat mai multe tipuri de gloante de exemplu din ferita ,bucati din fer magnetizat ,alte materiale magnetice .

Link spre comentariu

Ai mai inpuscat ceva cu pusca aia ,ai reusit ceva performante mai mari sau este top secret .Ma intereseaza daca ai reusit unele inbunatatiri sau daca ai descoperit unele smecherii in reglaje .Ai incercat mai multe tipuri de gloante de exemplu din ferita ,bucati din fer magnetizat ,alte materiale magnetice .

pt moment am pus proiectul pe STOP din cauza timpului (dar miam mai adaugat la colectie 5 condesatori de 75V si 22000uf ) cand o sa mai fac modificari o sa va anunt
Link spre comentariu

eu as tinde sa cred ca este nevoie de mai multi v decat uf are nevoie doar de un soc de curent nu sa tina cat mai mult, o sa-ti opreasca proiectilul la mijlocul bobinei. parerea mea scuzati-ma daca gresesc

Link spre comentariu

am facut ridicatorul de tensiune cu un minitransformator , functiona , dar dupa 2 incarcari la condesatori si-a dat duhul :rade: sa ars secundarul trafului , precizez ca inainte de condesatori am legat o rezistenta de 1Kohm 3W intrebarea ar fi urmatoarea : as utea sa construiesc un ridicator de tensiune numai din piese 350-380V ,(fara trafuri ) si sa fie destul de puternic ca sa pot incarca 2 condesatori de 400V si 6800uf , :rade:

poti sa-ti faci "ridicatorul de tensiune" folosind o bara de ferita din vechile radio-uri. Uita-te dupa invertoare pt lampi fluorescente. cu ani in urma asa aveam lumina in casa cand se lua curentul..de asemenea poti folosi un mic traf pe miez de ferita din sursele pc. iti trebuie un secundar de vreo 300-400 spire, il poti bobine rapid. pentru circuit, poti folosi cel cu un singur tranzistor, uite, am postat aici:http://www.pocketmagic.net/?p=802"1. Simple flyback driver 10-15kV" dar in loc de flyback pui traful micut din surse.un coilgun trebuie neaparat sa fie multi-stage pentru a accelera cat de cat proiectilul. inainte de fiecare bobina trebuie plasata o poarta cu led si fotodioda (si teava gaurita corespunzator), care sa detecteze apropierea proiectilului si sa comande descarcarea condensatorului atasat in bobina.de asemenea pulsul electromagnetic al ultimelor nivele trebuie sa fie din ce in ce mai scurt. bobinele trebuie sa aiba tot mai putine spire.uite unul care mi-a placut: http://www.ctc-labs.de/html/body_baukasten.html
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări