lorik199 Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 am dat pe youtube de: si am incercat si eu sa fac ceva am luat un electromagnet dintr-ul majak205 i-am scos bobina, care lucra pe la 30 v parca am luat un pai de unica folosinta, si l-am trecut prin bobina ca proiectil am folosit o bucata de vre0 15 mm de cui de 6 condensator 3 bucati de 2x100 uf + 47uF /350 V IPRS din 1975 incarcati la 150 V am reusi sa trag cam 1,5-2 metri sugestii de imbunatatire? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 acum vorbind de chestii mai practice:Probabil iti trebuie mai putine spire in bobina, eventual sarma mai groasa. Condensatori noi, sa aiba ESR cat mai mic. Element de comutare cu rezistenta serie echivalenta cat mai mica...Desigur, poate si tensiune mai mare... condensatori mai multi. Ai cam 2J acolo in ce ai facut tu, si luand in calcul ca nu ai o eficienta neaparat foarte mare de transfer...Ce folosesti pentru comutarea bobinei? Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 21, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2009 @bogdan_ - multumesc de sfaturio sa-ncerc cu niste condensatori mai buni, cu o capacitate si tensiune mai marebobina o s-o fac pe carcasa bobinei electromagnetului, cu sarma de 1mm cat o sa-ncapa :dpt a alimenta bobina folosec un simplu fir care il ating de capatul bobinei Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 salut vreu sa fac si eu un coil gun , iar pt asta am 2 condesatori la 400V si 6800uf cum ar fi mai bine sai ii leg ( in serie sau in paralel ) si cum as putea sa calculez puterea unui coil gun ? MULTUMESC Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Sunt foarte mari condensatorii tai. Impreuna au mai bine de 1KJ incarcati la 400V. Probabil vei vrea sa ii incarci mai putin, dar tot e o energie mare. Gandeste-te ca in cazul unui proiectil de 1g, sa zicem ar trebui sa iasa cam cu Mach3 din coil gun. Desigur presupunand transferul ideal. Dar eficienta e mult mai mica. Eu zic sa ai grija mare, ai energie multa acolo. Eventual coboara tensiunea. la 100V vei avea doar 68J pe ambii condensatori ceea ce e mai rezonabil. Oricum, eu as merge pe legarea in paralel, se reduce rezistenta echivalenta serie. Succes si ai grija! Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 se pare ca a reinviat iar topicul meu, poate cu mai multe rezultate Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 da aia dreptate , am avut noroc cu tine ca nu a mai trebuit sa deschid alt topic Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 te sfatuiesc sa-nseriezi condensatorii, si sa-i incarci la aprox 350 V(220 V redresat) fa o bobina cu sarma groasa, cam de 7-10 cm lungine, spatiu interior cam 5-10mm (depinde de proiectil), 2-3 straturi, sarma minim 1,5 mm grosime L.E: un site foarte documentat http://www.powerlabs.org/coilgun.htm si date mai precise pt bobina gasesti acolo Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 am sa atasez o schema de coilgun cu mici modificari se poate face sa functioneze si l tensiune mai mare , si a unui ridicator de tensiune http://it.tinypic.com/view.php?pic=2cxdwli&s=4 ca poate mai sunt si alte persoane interesante sa construiasca asa ceva, am vazut ca nu prea sunt persoane interesante de coilgun , oare de ce ? Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 am o intrebare , teava pe care vin montate bobinele din ce materiale poate sa mai fie ? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 P?i scrie clar c? din cupru. E posibil s? mearg? ?i din plastic sau orice alt material neferos. Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 vreau sa construiesc un ridicator de tensiune de la 3-4,5V la 380(in gen ca cel de la aparatul foto ) dar mai puternic ,dar nu am tranzstori 2SD879 sau 2SD965 , as putea folosi BD243C ? sau alt echivalent Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 merge orice bipolar NPN, care are curentul de colector de minim 2 A, inplicit si bd243 Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 am facut ridicatorul de tensiune cu un minitransformator , functiona , dar dupa 2 incarcari la condesatori si-a dat duhul sa ars secundarul trafului , precizez ca inainte de condesatori am legat o rezistenta de 1Kohm 3W intrebarea ar fi urmatoarea : as utea sa construiesc un ridicator de tensiune numai din piese 350-380V ,(fara trafuri ) si sa fie destul de puternic ca sa pot incarca 2 condesatori de 400V si 6800uf , Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 fara traf nu se poate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum