Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emitator FM!!!---Sfaturi!!!

Vizitator Gladiatorul1933

Postări Recomandate

Nu de mult am inceput sa imi doresc foarte mult sa realizez un emitator FM,dar am cateva nelamuriri. Am ales unul, cel din schema. In primul rand nu vreau sa fac ceva ilegal si asta e prima intrebare ,as putea sa am probleme cu schema asta? Eu as vrea sa fie ceva slabut sa bata doar in casa dintr-o camera in alta. O alta nelamurire ar fi cum sa fac bobina aia ca nu inteleg exact ce diametru trebuie sa aiba sarma...! Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta!! Cu respect!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nucleu

3

• Stefan

2

• Blind

2

• nelu57

2

Top autori în acest subiect

Am auzit si eu ca e ilegal dar tocmai deaia am intrebat daca schema ce o am emite mai mult decat dintr-o camera in alta pt ca nu cred ca te poate prinde cineva daca emiti in casa. Cat de cautat scheme eu am o schema doar ca nu stiu cat de mult poate sa emita ca sa nu am probleme!

Link spre comentariu

Salut! Din moment ce emiti dintro camera in alta, nu incurci pe nimeni si mai ales nu produci bani cu acest montaj nu cred sa ai probleme...! Am realizat si eu un astfel de emitator din curiozitate ...sa vad si eu cum functioneaza si ce pretentii are un astfel de montaj dar am fost complet dezamagit...! in prima faza am folosit un radio din acela de buzunar care are scanarea automata a posturilor de radio...ca sa nu ma chinui cu un radio clasic sa caut canalul de fiecare data cand miscam piesele/atingeam montajul ..il gasea si nu mergea la mai mult de 2 metri distanta...cand ma indepartam mai mult pierdeam semnalul ...am incercat mai multe variante de montaj luate de pe internet si acelasi efect...majoritatea montajelor au etajul de emisie(sau cum ii spune....la acel tranzitor final cu bobina) la fel..cele care au 2 tranzistoare .... pana la acest etaj final sunt preamplificare pentru microfon...daca tipam tare in microfon ...disparea semalul radio... :ras: ! In realizarea bobine nu am avut un aparat cu care sa masor inductanta si am luat dintr-o schema cum sa o faci manual fara aparat... 10 spire cu sarma X.X mm ! Nu am mai continuat cu genul asta de montaje..!Am inteles ca acest comportament al montajului ar fi din cauza ca nu are frecventa modulata...Radio amatorii poate stiu sa te lamureasca mai bine... :da

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare.stefan_ro te rog sa-mi spui de unde ai gasit cristal de quartz de 38khz?Ms.Pt gladiatorul1933 uite o schema pe care am testat-o personal.Functioneaza ireprosabil :da .Daca alimentezi montajul la 3V,nu cred ca vei avea probleme cu vecinii,in sensul ca nu te vor receptiona pe radioreceptoarele lor.Bafta si succes.

Link spre comentariu

sincer nu am vrut sa pun acel quartz de 38khz (am pus un condensatir parca de 22p - nu mai stiu) pe vremea aia gasisem in Pitesti acel quartz dar avea un pret foarte mare - 15 lei :speriat si pe integrat am dat 14 leifie incerci cu o retea RC calculata pentru 38khz (iese jalnic) fie divizezi o alta frecv pana ajungi la 38 (tot aiurea - trebuie sa foloseti un frecv)

Link spre comentariu

@Gladiatorul1933...vezi c? pe la tarabe se mai g?sesc...( oare ?)...microfoane cu anten?...emit în FM în banda de radiodifuziune ( 88-108 MHz. )...?i uite a?a se mai d? de lucru la b?ie?ii cu ochii alba?trii !!! :speriat

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

de 32 khz quartz din ceas...nu este bun??? :ras: (banuiesc ca nu..dar intreb..ca se gasesc pe toate gardurile....)Daca nu se gaseste quartz de 38khz ...nu se poate folosi un 555 facut sa oscileze la frecventa asta??? Sau nu e tot una cu quartzul?

Link spre comentariu

de 32 khz ??? quartz din ceas...

Nu '' merge '' ..apropo...chiar pe toate gardurile ?...?i mai bine decat ceva cu 555 sau alte '' prostii '' pe acolo..pune mâna ?i apuc?-te de lucruri mai serioase..decât emi??toarele..este a mea p?rere...faci cum vrei. Baft? ! :freaza: :sparge: :cry: :rade:
Link spre comentariu

de 32 khz ??? quartz din ceas...

Nu '' merge '' ..apropo...chiar pe toate gardurile ?...?i mai bine decat ceva cu 555 sau alte '' prostii '' pe acolo..pune mâna ?i apuc?-te de lucruri mai serioase..decât emi??toarele..este a mea p?rere...faci cum vrei. Baft? ! :freaza: :sparge: :cry: :rade:
Pai din cate am inteles se gasesc in ceasuri...!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări