Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare ... cred ca multi si-au pus-o ...

Vizitator alecs13

Postări Recomandate

Vizitator alecs13

deci poate are cineva rasp la intrebarea mea ... crestiile alea din mousuri (rotite, scrool sau cum s-or numi) ce sunt ?!: potentiometre sau encodere?! cine ma lamureste si pe mine?si o alta intrebare : se poate face ceva cu senzorii de la mousii aia optici ?! se poate face ceva practic sau distractiv ? :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

2

• Blind

2

• djlove

2

• gabiferaru

1

Top autori în acest subiect

Vizitator alecs13

multumesc frumos gaby dar nu e chiar de ajutor .... eu ma refer la chestia aia de scrool ...de dai cu degetu pe ea si o dai in jos sau in sus, schimbi armele in joc ;)) etc ... oricum ms

Link spre comentariu
Vizitator alecs13

vasile ma refeream la senzori aia de sub mouse daca pot fi folositi la ceva interesant ....chestiile alea de seamana cu un circuit inegrat/senzor CMOS/etc ...cu encoderul nici eu nu stiu ce as putea face .... probabil sa-l folosesc la ceva similar gen controlerul volu/sursa a lui danzup ...daca se poate ... si daca gasesc ceva adaptabil si simplu ... oricum ms mult de raspuns si lamurire

Link spre comentariu

Sunt camere foto de cu rezolutie de 4 pixeli, stiu ca RoGeorge a dezvaluit asta acum ceva vreme pe forum.

Este interesat ceea ce spui tu, dar oare in ce mod analizeaza aceste frame-uri?, probabil ca are si o memorie cu un mic programel.Deci asta ar insemna ceva in plus fata de camera foto....
Link spre comentariu

S-a mai discutat pe forum, nu mai stiu exact ce si cum, insa in mod cert are nevoie si de soft (asa se justifica pretul mult mai mare al primilor sobozauri optici fata de cei cu bila). Pusese si ceva poze parca... topicul nu mai stiu pe unde se afla.

Link spre comentariu

eu zic ca daca vrei sa faci ceva cu senzorul optic de pe maus, cel mai bine este sa cumperi unul pe PS2 si interfatezi direct la microcontroller. gasesti pe net modul de comunicatie. Sa te legi direct la senzor..mai greu.confirm si eu, scrolluri am vazut facut si cu encoder si cu emitator si receptor, asemanator cu cele de pe vremuri cu bila...Ps. eu stiam ca rezolutia camerei e ceva de genul 10x10 pixeli, nu prea ai ce face cu 4 pixeli. Vazusem pe un soarece mai scump ca se lauda cu ceva de genul 100x100 pixeli si nspe fps-uri....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări