mapostu Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 Cine i-mi explica ce sunt astea si daca au ceva avantaje.Am un VISATON T200 - se preteaza la asa ceva ?; din simularile care le-am facut el merge bine pe incinta inchisa (are si volum mic incinta ~ 25L) Link spre comentariu
Vale Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 parca le zice incinte de comprtesie si se refera la incintele inchise(in care se camprima aerul)au avantajul(si dezavantajul) de a avea panta de taiere trece sus de 12dB/octava fata de 24 la incintele bas-reflexdezavantajul major este randamentul scazutse pare totusi ca au o fidelitate mai buna daca ai difuzoara care sa se preteze la asa cevaEdit: am corectat pentru evitarea confuziilor Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 24dB/oct la bassreflex si 12dB/oct la compresie.Compresia =incinta inchisa mai mica decat Vas (Vol de aer cu aceeasi constanta elastica ca si a difului) Link spre comentariu
Vale Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 ooops :oops: ... scuze! am gresit cifrele...da' ar fi fost frumos sa fie asa... Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18 Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 dar daca incinta este inchisa basul se aude mai gros si aceste incinte sunt recomandate pentru exterior in concerte spre exemplu..... si mai ales daca le ai la bloc deranjezi mai mult vecinii decat cu incintele deschise cu conditia ca vei folosi aceleasi dif.si asa ca pt camera este rec incintele deschise intrucat se aud mai fan si produc un zgomot care iti infunda urechile Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 dar daca incinta este inchisa basul se aude mai gros si aceste incinte sunt recomandate pentru exterior in concerte spre exemplu..... :lol: abia astept sa vad instalatii de 100KW pt sonorizari de concerte cu basii montati in incinte sealed :lol: se pare ca eu imi pierd vremea cu incinte horn-loaded, si bassreflex, cand "baza" sunt cele inchise :roll:P.S. Iti dai seama ce tampenii ai spus? :P Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 Mai da-i o sansa...poate se referea la incinte cu adevarat deschise in spate (panouri),desi nu cred Link spre comentariu
andreime Postat Mai 13, 2005 Partajează Postat Mai 13, 2005 nici o sansa :twisted: :twisted: :twisted: incinte inchise+randamentu' mare>>>baba si mitraliera:D Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 pot sa intreb si eu ceva?? de ce a spus mai sus ca la incintele inchise se poate folosi filtru cu 6 dB pe octava in timp la cele deschise trebuie cu 12 dB..nu inteleg de ce???? Link spre comentariu
Vale Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 se poate folosi orice filtru la orice incinnta...datele de mai sus reprezinta atenuarea produsa de incinta acustica(chiar si in lipsa filtrului) asupra frecventelor joase. Incinta actioneaza ca un filtru trece-sus la o frecventa functie de dimensiunile cutiei(si a fantei pentru bas-reflex), filtru care are o panta de 12dB/octava in cazul incintei inchise si 24dB/octava in cazul incintei deschise. Incearca sa citesti Help-ul din Bass Box. E foarte edificator Link spre comentariu
mapostu Postat Mai 17, 2005 Autor Partajează Postat Mai 17, 2005 Legat de VISATONUL meu, are cineva o idee pt o incinta ?Din simulare am vazut ca este recomandat pt incinta inchisa, cea bass reflex ar iesi prea mare.Poate ceva band pass ?????Parametrii T/S sunt pe site la Visaton.Multumesc anticipat Link spre comentariu
Vale Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 Eu, personal, in locul tau, as fi fericit ca merge pentru in cinta inchisa si l-as face asa... altfel poate ar trebui sa te orientezi catre alt difuzor... am inteles ca Visaton sunt difuzoare foarte bune si nu stiu daca marita sa le folosesti altfel decat au fost gandite Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 Nu mai vorbi de Ba**Box ca nu e gratis :lol: :shock: Link spre comentariu
mapostu Postat Mai 17, 2005 Autor Partajează Postat Mai 17, 2005 Pai nu am pomenit pe nicaieri ce am folosit !!! Link spre comentariu
Vale Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 am pomenit eu... nu stiam ca nu e voie... si eu tot pe forum am citit de el prima data... ideea era ca citesti Help-ulPS. Acum nu am mai zis cum se numeste... :lol: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum