Dj_david Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 esti foarte mult conditionat de sursa de alimentare.poti sa pui si 10 perechi de finali, daca sursa nu este capabila sa sustina etajul final rezultat,degeaba Link spre comentariu
horhe55 Postat Iunie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2009 atunci ziceti voi ce transformator sa pun, ce putere si cati volti, sa duca linistit cele 8 perechi de finali din cele doua canale si cam cat ar scoate asa in 4 si 8 ohmi?eu am doua boxe echipate cu cate un difuzor de la PAudio (AM12LF DE 600W/8OHMI) Link spre comentariu
horhe55 Postat Iunie 26, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2009 sa inteleg ca nu ma poate ajuta nimeni cu alegerea transformatorului? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 ...La +/-80V ai putea scoate 2x200W/8 Ohmi, dar numai cu un traf de minim 1kW, sau mai bine dublu decît cel actual. Ptr boxe de 4 Ohmi, sco?i dublu la tensiunea aia (2x400W/4 Ohmi), dar ai nevoie de un traf ?i mai mare plus înc? 2 perechi de trz finali pe canal... ...Nu cre?terea tensiunii te va ajuta, nici nu e recomandabil? ptr schema asta, ci cre?terea puterii trafo, a?a cum ai dedus. Link spre comentariu
horhe55 Postat Iunie 26, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2009 da dar in schema aia erau doar 2 perechi de finali iar eu am mai pus inca doua perechi(4 pe ambele canale) chiar nu trebui deloc sa mai cresc tensiunea?daca zici ca nu atunci nu trebuie decat sa iau un tr. cu aceeasi tensiune dar cu o putere de aproximativ 1500w corect? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 Prin m?rirea nr de trz nu faci decît s? cre?ti curentul debitat de ei pe sarcin?,asta-i va face s? lucreze mai u?or, radiatorul va fi mai rece, etc. Ca s? m?re?ti tensiunea de alimentare, trebuie s? faci modific?ri în schem?, care ?i a?a e tras? de p?r la tensiunile actuale. Un traf de 1,2kW ar fi suficient, altul nu cred c? încape acolo. A, ?i nu confunda puterea de pe 4 Ohmi cu cea de pe 8 Ohmi, presiunea acustic? e aceea?i, doar curentul consumat e dublu, deci e o risip?. Link spre comentariu
horhe55 Postat Iunie 26, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2009 ok multumesc de informatii, am inteles transformatorul il cumpar tot de 2x58 (cat este cel actual)dar cu o putere de 1,2kw.cat despre schema, am mai adaugat si ceva piese si pe acolo iar la petra toroid fac transformatoare si dupa dimensiunile cerute de client deci nu mie frica Link spre comentariu
horhe55 Postat Iunie 27, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2009 cand se mai slabeste tensiunea la priza amplificatorul scoate un bazait in boxe asta pana isi revine tensiunea, cand voi pune transformatoru de 1,2kw nu mai face nu? sau mai trebui sa-i mai adaug ceva sa nu mai faca asa (cateodata bazaie rau in functie de cat de mult scade). Link spre comentariu
zal Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Asta e din construc?ia trafo, ai putea s?-l ecranezi. B?nuiesc c? condensatorii sînt buni. Link spre comentariu
horhe55 Postat Iunie 28, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2009 transformatorul este toroidal iar condensatorii sunt 4 de 15000microf/100v. Link spre comentariu
horhe55 Postat August 30, 2009 Autor Partajează Postat August 30, 2009 ok, amplificatorul are acum 6 perechi de finali, alte radiatoare ca cele vechi erau mici, are doua trafuri de 600W fiecare, am mai adugat si doua condesatoare de 10000uf, bazaitul acela a disparut, l-am testat impreuna cu un DOGGED SX1000 pe doi basi echipati cu C18ELF si doi sateliti (nu mai stiu cu ce dotati).DOGGED ul a fost simtitor inferior pe inalte dar pe bass superior intrebarea mea e de ce?au fost testate pe 8ohmi, cand pe bass cand pe inalte nu toate odata. avand in vedere ca DOGGED ul are 300w/8ohm al meu CRED ca are 350-400w/8ohm.si inca o intrebare cum as putea modifica partea de preamplificare se cam incind tranzistorii si mie cam frica, cred ca tot aici e si raspunsul la problema cu basul slab si inalte puternice... Link spre comentariu
Sharky Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 Dogged-urile nu prea merg bine cand le dai in blana. Poate mai baga de la el niste distorsiuni.Parerea mea e sa masori, dar vorba aia, daca se aude pe placul publicului ce mai conteaza. Link spre comentariu
remus68 Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 cum as putea modifica partea de preamplificare se cam incind tranzistoriiCare tranzistori se incalzesc ? Link spre comentariu
horhe55 Postat August 31, 2009 Autor Partajează Postat August 31, 2009 am notat tranzistori care se incalzesc cu #### aceasta este schema veche fara piesele adaugate de mine, dar nr lor e trecut Link spre comentariu
horhe55 Postat August 31, 2009 Autor Partajează Postat August 31, 2009 Dogged-urile nu prea merg bine cand le dai in blana. Poate mai baga de la el niste distorsiuni.Parerea mea e sa masori, dar vorba aia, daca se aude pe placul publicului ce mai conteaza.le am testat in limita distorsiunilor fata masuratori pentru ca.... nu sunt un profesionist in electronica si nici aparaturanecesara masuratorii nu o am doar un multimetru amarat un circuit dupa o schema ma descurc sa il fac, sunt un incepator :jytuiyuastept o schema mai buna cu preamplificarea daca poate sa imi faca cineva... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum