Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare amplificator

horhe55

Postări Recomandate

am un amplificator care are ca prefinali un 2sc5200 si 2sa1943 si ca finali 2x 2sc3858 si 2x 2sa1494, finali sunt SANKEN,(aste pe canal) are un transformator de 2x58v si dupa redresare cam 2x80v intrebarea e cam ce putere scoate acest amplificator in 4 si 8 ohmi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• horhe55

41

• zal

18

• remus68

9

• Sharky

5

Top autori în acest subiect

am mai discutat cu tine despre treaba asta pe un alt forum (nu stiu daca mai ti minte)si ramasase vorba sa o iau de la 0 dar cum e criza m-am razgandit si insist sa il imbunatatesc pe asta :jytuiyu despre tr. stiu ca are 5A si are injur de 600w e mic asta o stiu sigur pentru ca "moare" cand dau mai tareradiatoarele se incalzesc cam greu, cand la priza sunt fluctuatii de curent bazaie, are 4 punti redresoare de 25 A, tranzistorii din preamplificare sunt de la 150V in sus (din pdf-uri), etc etc deci am ajuns la concluzia ca tr. este mic ca putere desi ar putea mai mult plus ca mai pot baga alte doua perechi de finali pe fiecare canal, nu stiu, ceva nu se leaga... tu ziceai ca nu pot sa scot mai mult de 200w in 8 ohm, maxim 400 in 8 ohm daca am, e destul, asta daca mai bag si celalalte piese si finalii care nu sunt pe placa desi au loc lasat si schimb transformaroru...de la 0 sa incep costa prea mult si nu sunt dispus sa dau banii astia :cry:

Link spre comentariu

horhe55 poti sa pui o schema a amplif? sau macar o poza din interior cu placa de amplificare, ceva detalii legate de filtraj.....daca poti sa spui ce sectiune are miezul trafului si cu ce sarma e bobinat(primar si secundar)

Link spre comentariu

Ar fi nevoie de un traf dublu ca putere, sau înc? unul la fel ca cel existent ?i f?cute surse separate pe fiecare canal. Într-adev?r, e corect? estimarea puterii, dar chiar ?i cu ace?ti trz finali, ar mai fi nevoie de înc? 1-2 perechi pe canal, ptr soliditatea amplifului.

Link spre comentariu

am o schema a amplificari facuta de mine dar sa o caut si o postez cat despre tr nu stiu decet ca are 2x58v/5A pentru ca scrie pe el are diametrul de 14,5 cm si 7 inaltima iar sectiunea sarmei nu stiu sa v-o zic

Link spre comentariu

uitati si ceva poze (scuzati claritatea)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

si schema facuta de mine (nu cred ca este in totalitate bine copiata deci e pur orientativ)

Posted Image

schema este asa cum este amp acum fara piesele ce le voi pune

asta este lista cu piesele ce trebuie sa le mai cumpar si au desen si circuitul facut pe placa dar nu sunt (asta pe canal)

2 x 2SC3858 SANKEN

2 x 2SA1494 SANKEN

2SA940

2SC2073

4 x R 1W 4.7K

4 x R 1W/10R

8 x R 5W/1R

Link spre comentariu

macar puteti sa imi spuneti cu cat pot sa maresc transformatorul? el este in momentul asta de 2x58v/600w, 2x80v dupa redresare, daca iau unul de 2x65v/1500w cam cat are dupa redresare si oare nu se arde ceva? tranzistorii din preamplificare rezista pana la 150v iar finalii pana la 200v (din pdf-uri).am asamblat si celalalte piese, acum am cate 4 perechi de finali pe canal, se aude destul de binisor :freaza: dar.... se simte lipsa de putere a transformatorului,am mai pus si doua punti redresoare de 35A filtrajul il am cu 4 condensatoare de 15000 microf/100v, am mai pus si cate un condensator de 100n pe fiecare dioda a puntilor si cate unul pe + si -, lafel si doua rezistoare de 4,7k/5w tot pe + si -

Link spre comentariu

transformatorul il poti pune si de 2 KW, numai sa respecte tensiunile specifice de acolo, amplificatorul consuma cat are nevoiedar nu cred ca o sa-ti incapa in acel spatiu

Link spre comentariu

4,7k ptr desc?rcarea condensatorilor e o valoare mic? la tensiunea aia, pune de 8,2k. La +/-80V ai putea scoate 2x200W/8 Ohmi, dar numai cu un traf de minim 1kW, sau mai bine dublu decît cel actual. Ptr boxe de 4 Ohmi, sco?i dublu la tensiunea aia (2x400W/4 Ohmi), dar ai nevoie de un traf ?i mai mare plus înc? 2 perechi de trz finali pe canal. Probabil c? scade destul de mult tensiunea la volum mare cu trafo ?sta. Nu cre?terea tensiunii te va ajuta, nici nu e recomandabil? ptr schema asta, ci cre?terea puterii trafo, a?a cum ai dedus.

Link spre comentariu

La +/-80V ai putea scoate 2x200W/8 Ohmi, dar numai cu un traf de minim 1kW, sau mai bine dublu decît cel actual.

Totusi, cred ca iese ceva mai mult. 200W/8 inseamna aproape 60V varf. Trebuie sa ai o sursa tare slaba ca sa cada 20V in sarcina.
Link spre comentariu

stiti ce nu inteleg :nas: dece un av/ipa/fet400 alimentat la 2x70v are 250w in 8 ohm si are 4 perechi de finali la 150w fiecare si al meu alimentat la 2x85-90v nu scoate 200w in 8 ohm avand tot 4 perechi de finali la 200w fiecare

Link spre comentariu

Amplificatorul tau are 2 perechi de finali/ canal, 4 perechi ai in total, pe ambele canale.Ipa 400 are 4 perechi de finali pe fiecare canal.

acum am completat si celalalte piese ce lipseau acum am cate 4 perechi de finali pe canal + piesele aferente in schema de mai sus sunt decat doua perechi acum sunt 4
Link spre comentariu

si cu 2 perechi de finali poti sa scoti puterea aia, numai ca le scurtezi f mult viata.Si nu de finali tine puterea ci de tensiunea de alimentare. Finalii trebuie doar sa reziste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări