Miki Spaga Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 pt cine se pricepe si pt cine vrea sa ma lumineze si astfel sa mai ma invete cate ceva...in caz ca nu nimeresc cu subiectul unde trebuie scz moderatorilor.....Problema o sa o insir pe 3 idei principale deoarece este legat de 4 boxe pe care le detinStatia are 8-16 ohmi1) am 2 boxe filiala electronica nova 1 ....difuzoare de 4 ohmi ....le-am pus sigurante ceramice sa ating 8 ohmi ipedanta minima....vreau sa va intreb daca se aplica legea fizicii care zice ca puterea lor o sa scada la 1/4 din cauza asta si daca are 70 de w chiar o sa aibe 70/4 watti?(adica normal vreo 15 rotunjit...deci daca statia da 25 pe canal reali...nu ar trebuii sa-mi ard boxele?..si daca da.....cum?!.din moment ce difuzoarele ele au 70 de w reali(deci prin urmare puterea mai mare cu mai mult 50 de w rotunjit si deci prin urmare nu sunt facute sa se arda la ceva mai mic de 70)2) o boxa home made.....twetter pe 8 ohmi....si 2 de bass de 4 ohmi..inseriate...si care practic fac 8 ohmi...nu?!pt ca totusi nu prea am incredere in legile astea de fizica...am pus si acesteia o sg ceramica sa fiu sigur ca are minim 8..de aceea vreau sa stiu daca toate difuzoarele (si cele inseriate) sunt pe 8 ohmi....si daca pot sa scot siguranta aceea3) alta boxa home made.....twetter 8 ohmi....si 3 de bass inseriate de 8 ohmi..deci aici am impedanta 24 ?As ruga sa nu se posteze mesaje ironice..caci daca stiam ce trebuie facut numai ceream sfaturi si sugestii...Multumesc anticipat si astept orice sfat indicatie ...etc!! Link spre comentariu
ari_panterra Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 1) vrei sa spui rezistente pe suport ceramic,de putere,nu sigurante si de aproximativ 4 ohmi.cam jumatate din puterea debitata de amplificator pe 8 ohmi,o sa se disipe pe rezistentele de putere ,iar jumatate pe bobina difuzorului.ca exemplu,daca ampliful tau debiteaza 100w/8ohmi,pe difuzoare o sa ai cam 50w iar rezistente tot cam atat2)da,ai 8 ohmi3)da,ai 24 ohmi Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Iunie 19, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2009 1) vrei sa spui rezistente pe suport ceramic,de putere,nu sigurante si de aproximativ 4 ohmi.cam jumatate din puterea debitata de amplificator pe 8 ohmi,o sa se disipe pe rezistentele de putere ,iar jumatate pe bobina difuzorului.ca exemplu,daca ampliful tau debiteaza 100w/8ohmi,pe difuzoare o sa ai cam 50w iar rezistente tot cam atat2)da,ai 8 ohmi3)da,ai 24 ohmiam niste rezistente ceramice luate de la quintrix magazin de electronice...10w4ohmi7J...sunt de care zici tu?(si da..rezistente corect..le incurc.. )iar in leg cu cea care am mesterit-o si i-am dat 24 de ohmi..daca o duc in 8 se poate sa ii creasca puterea ?si inca ceva....daca tot te-am prins....daca difuzoarele au 70 de w...cum calculez puterea unei boxe?(fac suma puterii difuzoarelor?)..si sa nu uit..daca boxele au cum sunt cele electronica..au filtre de sunet de 4 ohmi(asa scrie pe ele)..si ii schimb toate dif-urile sa fie pe 8 ca sa renunt la rezistentele acelea....filtru trebuie inlocuit si el?(exista sansa sa aibe mai putin de 8 ohmi si sa ard amp?)Ms frumos ! Link spre comentariu
ari_panterra Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 ''am niste rezistente ceramice luate de la quintrix magazin de electronice...10w4ohmi7J...sunt de care zici tu?(si da..rezistente corect..le incurc..'' da,dar o sa se incinga si o sa se arda rezistenta respectiva(daca bagi ceva putere in boxa)''iar in leg cu cea care am mesterit-o si i-am dat 24 de ohmi..daca o duc in 8 se poate sa ii creasca puterea ?'' puterea sa este data de suma puterilor difuzoarelor de bas,iar daca ''o aduci'' in 8 ohmi,amplificatorul va debita o putere mult mai mare pe acea impedanta''si inca ceva....daca tot te-am prins....daca difuzoarele au 70 de w...cum calculez puterea unei boxe?(fac suma puterii difuzoarelor?)..'' da,puterea unei boxe e data de puterea difuzorului de bas(sau suma puterilor difuzoarelor de bas)''si sa nu uit..daca boxele au cum sunt cele electronica..au filtre de sunet de 4 ohmi(asa scrie pe ele)..si ii schimb toate dif-urile sa fie pe 8 ca sa renunt la rezistentele acelea....filtru trebuie inlocuit si el?(exista sansa sa aibe mai putin de 8 ohmi si sa ard amp?)'' normal filtrul se calculeaza si se realizeaza dupa parametri difuzoarelor din boxa respectiva,iar prin schimbarea difuzoarelor,schimbi si parametri pt care au fost calculate filtrele,dar daca nu ai pretenti audoafile,merge si cu filtrele acelea si difuzoare de 8 ohmi,indicat ar fi tot de 8 ohmi.chiar daca pui difuzor de 8,16 sau 4 ohmi,impedanta nu e modificata de catre filtru,el doar separa frecventele catre difuzoare,cum spuneam,difuzorul de bas dicteaza impedanta unei boxe.succes!p.s. trebuia sa postezi la incepatori Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Iunie 19, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2009 ''am niste rezistente ceramice luate de la quintrix magazin de electronice...10w4ohmi7J...sunt de care zici tu?(si da..rezistente corect..le incurc..'' da,dar o sa se incinga si o sa se arda rezistenta respectiva(daca bagi ceva putere in boxa)''iar in leg cu cea care am mesterit-o si i-am dat 24 de ohmi..daca o duc in 8 se poate sa ii creasca puterea ?'' puterea sa este data de suma puterilor difuzoarelor de bas,iar daca ''o aduci'' in 8 ohmi,amplificatorul va debita o putere mult mai mare pe acea impedanta''si inca ceva....daca tot te-am prins....daca difuzoarele au 70 de w...cum calculez puterea unei boxe?(fac suma puterii difuzoarelor?)..'' da,puterea unei boxe e data de puterea difuzorului de bas(sau suma puterilor difuzoarelor de bas)''si sa nu uit..daca boxele au cum sunt cele electronica..au filtre de sunet de 4 ohmi(asa scrie pe ele)..si ii schimb toate dif-urile sa fie pe 8 ca sa renunt la rezistentele acelea....filtru trebuie inlocuit si el?(exista sansa sa aibe mai putin de 8 ohmi si sa ard amp?)'' normal filtrul se calculeaza si se realizeaza dupa parametri difuzoarelor din boxa respectiva,iar prin schimbarea difuzoarelor,schimbi si parametri pt care au fost calculate filtrele,dar daca nu ai pretenti audoafile,merge si cu filtrele acelea si difuzoare de 8 ohmi,indicat ar fi tot de 8 ohmi.chiar daca pui difuzor de 8,16 sau 4 ohmi,impedanta nu e modificata de catre filtru,el doar separa frecventele catre difuzoare,cum spuneam,difuzorul de bas dicteaza impedanta unei boxe.succes!p.s. trebuia sa postezi la incepatoriMultumesc mult de tot!...apreciez sincer ajutorul!Daca as putea ti-as da 1 bere sau mai multe in functie de preferinta:)Ms frumos iar pt ajutor!!!Numai bine! Link spre comentariu
ari_panterra Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 pt putin!bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum