Vizitator maclaud Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 Am si eu o intrebare despre transformatoare la amplificatoare . Cam peste tot pune un V diferit de toate transformatoarele obisnuite care se gasesc de cumparat si as dori si eu sa stiu cum pot sa fac un amplificator cu 35V daca nu se gasesc transformatoare .Daca e cineva si poate sami raspunda il rog frumos sa imi zica si unde pot gasi ceva informatie despre transformatoare. Inca o intrebare si e ultima ca sa nu fiu prea enervant . Peste tot pune la ce V se alimenteaza dar nu pune si intensitatea si daca merg sa cumpar ceva imi cere sa le zic si intensitatea ca sa stie ce piesa sami dea sa nu fie una rea. Imi puteti zice cum se calculeaza intensitatea sau e una universala peste tot. Eu am citit ceva prin forum dar dupa mine ca aproape tot ce pune pe acolo e pus la ochi ma refer la intensitate. :? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 P=U*Ide aici se deduce totulsi inca ceva o tens continua redresata si filtrata este exact tens alternativa *1.4142 :wink: Link spre comentariu
Purple Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 Pe rand:1.La primul subiect : trafo se poate comanda la o firma producatoare cum ar fi de ex. Petra - pe Forum la cautare...Informatii pe NET , colectia Tehnium sau la biblioteca...ca in magazine ZERO :cry: 2.Aici si eu am vrut sa intreb ceva asemanator: Am fost de curand la cineva care face ampuri de putere , mai mult pe MOS-ex. 300W- si el calculeaza traful la curentul nominal: I=P/U . Tinand cont ca si condensatorii de putere au si ei rezerva lor intreb si eu ca si maclaud-Care-i de fapt calculul necesarului de putere de la traf tinind cont de toate astea? Probabil veti zice ca e vorba de curentul de varf ... Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 Intensitatea unui traf se refera la curentul maxim pe care il suporta traful.Deci cand cumperi un traf trebuie sa stii ce alimentezi cu el. Curentul suportat este direct proportional cu sectiunea sarmei din secundar.(cam 3A/mm*mm). tu trebuie sa stii cat iti consuma ampul (ex 4A) si ceri un traf de 4-5A. E bine ca traful sa suporte un curent ceva mai mare decat curentul "supt" de sarcina. Link spre comentariu
Purple Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=815 :P Deci nu de mult s-a vorbit aici de asta . Eu o sa iau de buna vorba lui ELLIOT -ESP-cu puterea trafului ... Daca calibrul greu de pe forum mai vrea sa zica ceva...Mersssi :wink: Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 http://www.electronica.ro/transformator.shtml Link spre comentariu
Purple Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 Am AMBELE carti si ele ocupa un loc de cinste in inima mea -chiar daca acum , dupa ani , s-au cam desfacut... . Ideea era sa stim ce sa cerem cand comandam , stiind puterea ampului , ca acum putini mai bobineaza .Ca de obicei baietii sunt saritori :lol: Link spre comentariu
Vizitator maclaud Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 Asa ca dupa formula P= I*V se scoate intensitatea ??Eu vreau sa fac un amplificator de 8W si imi cere o alimentatie de 15V dar nu gasesc de cumparat numa de 12 ce sa fac sa cumpar de 12 la intensitatea 0.6A sau este o alta solutie mai buna .A da si eu nu sunt in Romania momentan ca sa pot cumpara de la firmele de pe acolo . Piese tot ce vreau gasesc ca sa fac orice aproape dar transformatoare nu gasesc niciunde numa de 12 cu o intensitate maxima de 2A .Imi puteti zice ce sa fac ?? Link spre comentariu
Vizitator maclaud Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 A radu25 ms pentru informatia aia dar is multe lucruri care nu inteleg si sa ma apuc sal fac fara sa stiu cum sigur hai ca as incerca dar sa caut materialele si sa numi iasa dupaia nu mai fac niciodata .Daca ai avea ceva mai usor ca sa explice si poti sa mil dai pe yahoo sau sal scri aici tias multumi mult .ID de yahoo e : mysticul_18 Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 Ca sa te ajutam, ar fi trebuit sa ne indici si locatia ta actuala... Poate gasim noi pe net locatia unor magazine ''on line'' la care sa-ti comanzi transformatorul... De asemenea poate ca trebuie sa cauti o alta schema de amplificator, care sa functioneze la 12V sau 24V sau de ce nu diferential la +/-12V... :)Deci solutia : doua transformatoare de 12V si o schema de amplificator care merge la =/- 12V... Link spre comentariu
Vizitator maclaud Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 Eu acuma is in spania si ce ai zis cu o schema de +-12 sau de 24 sau numa de 12 imi poti zice unde pot gasi una ca sa vad daca iasa unul. Iti multumesc de pe acuma. Link spre comentariu
Vizitator maclaud Postat Mai 13, 2005 Partajează Postat Mai 13, 2005 Mai imi raspunde careva sau nu ?? ca as vrea sa fac amplificatorul sfarsitul asta de saptamana . Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Mai 13, 2005 Partajează Postat Mai 13, 2005 Cel mai bine este sa ne spui si ce schema de amplificator vrei sa construiesti... Poate ca ar fi mai simplu de adaptat la o alta tensiune... 8) Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 14, 2005 Partajează Postat Mai 14, 2005 Piese tot ce vreau gasesc ca sa fac orice aproape dar transformatoare nu gasesc niciunde numa de 12 cu o intensitate maxima de 2A .Imi puteti zice ce sa fac ??Daca gasesti trafuri de 12V/2A. Cauta o schema cu alimentare +/-12V si legi doua trafuri in serie, dar, atentie, sa pastrezi sensul de bobinare a spirelor.Spui ca iti place documentatia data de mine, dar nu intelegi anumite lucruri. Care sunt alea? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum