Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O schema f.simpla de VU-Metre analogice

Tarabostes

Postări Recomandate

Salutare colegi forumisti.Dupa cum spune si titlul as dori daca se poate o schema f.simpla de vu-metre analogice.Inainte de a posta am cautat pe aici dar cea mai simpla schema era cu un tranzistor si componentele aferented.Eu as dori ceva cat mai simplu cu ceva rezistente si cateva diode care cred ca se vor pune la instrument.Rezistenta interna a celor doua vu-metre este de 1247ohm si 1256ohm.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tarabostes

6

• remus68

4

• mely17

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc mely17,cred ca o voi face pe aceasta dar nu stiu de cat e rezistorul de la intrare si condensatorul polarizat montat paralel cu instrumentul.

Link spre comentariu

Multumesc mely17,cred ca o voi face pe aceasta dar nu stiu de cat e rezistorul de la intrare si condensatorul polarizat montat paralel cu instrumentul.

Link spre comentariu

Spune mai intii ce sursa de semnal vei aplica la intrarea VU-metrului.
Link spre comentariu

E simpla si buna schema propusa de tine. Ce sensibilitate are instrumentul VU-metrului ? Daca nu e mai mic de 100uA e suficient semireglabil de 100K in locul rezistentei de intrare.

Link spre comentariu

Nu e nici o problema ! La incercari vei incepe cu semireglabilul dat spre rezistenta maxima si vei regla in asa fel ca atunci cind amplificatorul elibereaza maximul de putere fara distorsiuni (deci NU puterea maxima eliberata) VU-metrele sa indice "0db".

Link spre comentariu

Tinind cont ca aplici semnal de la iesirea de difuzor nu prea conteaza. Diodele cu germaniu (seria EFD, seria OA) au o cadere de tensiune de aproximativ 0,25V iar cele cu siliciu de aproximativ 0,6V. Eventual pune ceva diode in comutatie (1N4148); daca nu, poti pune linistit chiar 1N-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări