micutu Postat Iulie 26, 2004 Partajează Postat Iulie 26, 2004 http://www.pcpaudio.com/pcpfiles/proyectos_amplificadores/ssub-mosfet/Ssub_mosfet.html Ce ziceti de asta? Care e treaba ca pe pcb alimentarea etajului final este diferita de cea a montajului? Este chiar alimentare diferita sau asa e facut cablajul? [/url] Link spre comentariu
micutu Postat Iulie 29, 2004 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2004 hai mah chiar nu stie nimeni??? Link spre comentariu
Gandila Postat August 4, 2004 Partajează Postat August 4, 2004 Tot ce se poate pt ca am intalnit si eu asemenea scheme in care etajul de intrare sau prefinal erau alimentate din alta sursa stabilizata iar et. final era cu alta tensiune dubla Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2004 Partajează Postat August 5, 2004 Alimentarile sunt separate ... in acest mod ( prefinalii alimentati la tensiuni superioare finalilor ) se obtzine excursia maxima de semnal la iesire ( randament mai mare, distorsiuni mai mici ). Aceasta metoda poate fi folosita cu succes si la amplificatoarele cu finali bipolari, pentru cresterea randamentului si evitarea conexiunii bootstrap. Schema este simpla dar extrem de interesanta prin 2 chestiuni si cred merita facuta:1. Alimentarea separata. 2. Etajele cascod pt amplificatorul diferential si driver - permit obtinerea unui castig in tensiunune mare, deci distorsiuni reduse prin aplicarea reactiei negative .Sursa cate alimenteaza restul montajului, cu exceptia finalilor va fi de curent mic, in jur de 100 mA .. Link spre comentariu
micutu Postat August 5, 2004 Autor Partajează Postat August 5, 2004 Eu tocmai l-amm facut si am alimentat etajul pilot cu rezistente de 10 ohmi, si merge. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2004 Partajează Postat August 5, 2004 Eu tocmai l-amm facut si am alimentat etajul pilot cu rezistente de 10 ohmi, si merge.Dar la puteri mari, daca il alimentezi separat va functiona mai bine Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Totusi, ce cauta BC556 inseriat cu BD140.... nu prea imi place, pentru ca bc556 are puterea in jur de 500ma, si apoi, sa alimenteze irfp-urile sa dea 120w... ma indoiesc. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Totusi, ce cauta BC556 inseriat cu BD140.... nu prea imi place, pentru ca bc556 are puterea in jur de 500ma, si apoi, sa alimenteze irfp-urile sa dea 120w... ma indoiesc.Am inteles ...tot ....puterea de 500mA si alimentarea irfp-urilor.Domnule chiar daca e greu exprimate tehnic romaneste!altfel mesajul tau spre cel care a deschis topicul e...shift )))))))))))). Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Totusi, ce cauta BC556 inseriat cu BD140.... nu prea imi place, pentru ca bc556 are puterea in jur de 500ma, si apoi, sa alimenteze irfp-urile sa dea 120w... ma indoiesc. puterea se masoara in watti si se noteaza cu W , de regula un tranzistor BC556 are o putere disipata de 0,5W adica 500mW la temperatura ambianta de 25 grade celsius... curentul de colector care se masoara in amperi (A) , este de 0,1A sau 100mA in cazul BC556... tensiunea aia regulata de la intrare o realizezi cu doua rezistente pe care calculezi caderea de tensiune , urmate de doua stabilizatoare 780... si 790... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Cred că ăsta e un record absolut de reînviere a mortului, după 6 ani. Joi Aug 05, 2004 11:37 am - Sâm Sep 11, 2010 6:02 pm Mai avea un an şi trebuia deshumat. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 ...ca si pe ceausescu....Merge bine si cu bc-ul ala pt ca mos-urile nu trag asa mult curent.Ar fi frumos un etaj suplimentar, dar asta e.E o schema simpla cu tranzistores, nu una elaborata.Ce nu iti place ca e inseriat bd-ul (casoda, nu inseriat)? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum