Vizitator floryn07 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 SAL!!am o nelamurire...am 2 boxe,din fiecare ies evident 2 fire un plus si un minus.Problema:care e minus si care e plus avand in vedere ca firele au aceeasi culoare.Pana la urma le-am legat la amplificator,dar tot nu pot sa imi dau seama daca le-am inimerit sau nu :-??O solutie o stiu:ar trebuie sa desfac boxa si sa vad daca difuzorul vibreaza spre interior sau spre exterior, insa iar intervine o problema :boxele sunt amputisate(kre ca asta e termenul:adik nu le pot desface)Dak mai aveti alte solutii v-as fi recunoscator!!!Multumesc anticipat!Bafta! Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 trebuie sa desfac boxa si sa vad daca difuzorul vibreaza spre interiorNu trebuie desfacuta,cu o baterie de 9V si o lanterna cu care va uitati la membrana de bas prin grila/panza de protectie.O alta solutie.este una auditiva,ascultati basul si cu polaritatea cu care se aude mai plin,aceea este corecta. Link spre comentariu
Vizitator floryn07 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 trebuie sa desfac boxa si sa vad daca difuzorul vibreaza spre interiorNu trebuie desfacuta,cu o baterie de 9V si o lanterna cu care va uitati la membrana de bas prin grila/panza de protectie.tocmai aku am facut...cu o baterie de 1.5..mi-a fost destul de greu sa ma uit prin panza+grila...dar a mers...ms..moolt Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 cu o baterie de 1.5..mi-a fost destul de greu sa ma uitDaca foloseati o baterie de 9V,era mai evident. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Cum ai conectat bateria si incotro s-a deplasat membrana ? Link spre comentariu
Vizitator floryn07 Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Cum ai conectat bateria si incotro s-a deplasat membrana ?scuze ca nu am putut sa raspund mai devremefirele le conectezi cum vrei tu la cele 2 capete ale bateriei(unul in fiecare parte).Astfel exista 2 posibilitati: daca vezi ca membrana bate spre interior la simpla atingere a bornelor bateriei, inseamna ca nu-i de bine(trebuie invers)Si uite asa afli care e plusul si minusul: atunci cand la atingerea de bornele bateriei membrana va iesi spre exterior inseamna ca cele 2 fire corespund polaritatii bateriei, adica firul pe care l-ai atins de plusul bateriei, e plus(sau firul de culoare rosie)cum ar trebui sa fie-,iar celalat e minus.that`s all :)si am mai gasit inca o solutie intre timp, la problema asta:daca nu potzi sa vezi prin grila sau nu iti dai seama(desi nu vad dc), mai potzi sa iei o lumanare pe kre o aprinzi si o pui in fata difuzorului.Daca ti-o stinge sau ti-o sufla aproape de stingere inseamna ca difu bate spre exterior(ceea ce e bine); daca nu se intampla nimik cu flacara sau mai rau ti-o trage spre interior atunci nu e bine(sunt legate pe dos).PS:ca sa potzi incera a 2-a metoda ai nevoie de niste boxe si un amplificator destul de mari( macar de la 50 w in sus).Bafta!! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Era suficient sa cauti pe forum pentru ca aceeasi problema era rezolvata in urma cu o luna viewtopic.php?f=66&t=42289 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum