Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa PC (AT / ATX) modificata pentru alimentare Etaj Final

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 360
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu cumva se poate modifica un convertor auto care scoate 220V din 12V??? nar fii mai usor? si macar ai si caracasa?? ca sincer ar merita sa dai pe unn convertor 800.000 si cu inca ceva (100.000) sa termini treaba avand si caracasa si siguranta mult mai mare in utilizare!

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

am niste surse AT pe care vreau sa le folosesc la amplificatoare

am nevoie de tensiune simetrica +/-30V vreo 4 A per modul

8A per total

(e pt ipa60 de l-am facut)

asteas modif pt 13,8V

la trafu de comutatie cu rebobinare nu prea stiu cum(e cel EI28)

si mi se pare cam mic

diodele sunt sbl1040(10A/40V) ar rezista la noua tensiune de 30V?

am pus niste poze cu sursa

[attachment=1]Picture 002.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Mare lucru nu poti face pe aceeasi placa.Poti folosi partea de intrare, cu filtrul si redresarea, transformatorul principal care va trebui rebobinat, si miezul acela din filtrul de pe iesire.Depinde si ce integrat ai acolo, unele sunt mai dificil de folosit.Oricum si eu as fi interesat de ce modificari ar trebui facute.Ps: vezi ca este deja topic facut pentru acest subiect

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

In privinta diodelor... din experienta personala: NU REZISTA. Pentru +/- 30V trebuiesc diode rapide de cel putin 75V.Am incercat si eu sa ma joc cu o astfel de sursa (rebobinare traf, pacalit circuit stabilizator din secundar, etc). Problema cea mare a fost la redresarea tensiunii din secundar. Am folosit diode ultra rapide de 50V pentru o tensiune de +/- 40V si au decedat toate. Diodele troznite de mine s-au defectat prin strapungere, deci inseamna ca ori nu le place tensiunea inversa, ori sunt cam lente. Cand voi reveni la proiect, voi incerca cu diode de tensiune mai mare (BY359/1500).
Link spre comentariu

vdrapaca, cum sa reziste diodele de 50V, daca tu le-ai pus sa lucreze la +-40V adica 80V. Sau ai folosit alt tip de redresare? De exemplu ai redresat fiecare tensiune si apoi le-ai insumat?In caz ca nu ai facut asa este si normal sa se distruga deoarece ele vad 80V,( nu 40 probabil cat credeai tu) deoarece nu redresezi fata de masa.Eu pentru ce ai facut tu as folosi diode de genul: BYV79E-200 (Diod? redresoare ultrarapid? 200V 14A/420AP 35ns SOD59) care sunt ideale acolo si au si un pret bun.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

In privinta diodelor... din experienta personala: NU REZISTA. Pentru +/- 30V trebuiesc diode rapide de cel putin 75V.Am incercat si eu sa ma joc cu o astfel de sursa (rebobinare traf, pacalit circuit stabilizator din secundar, etc). Problema cea mare a fost la redresarea tensiunii din secundar. Am folosit diode ultra rapide de 50V pentru o tensiune de +/- 40V si au decedat toate. Diodele troznite de mine s-au defectat prin strapungere, deci inseamna ca ori nu le place tensiunea inversa, ori sunt cam lente. Cand voi reveni la proiect, voi incerca cu diode de tensiune mai mare (BY359/1500).
sunt lente diodele
Link spre comentariu

Salut,Am facut asa ceva si am scos +/-35V ptr un amplif de chitara cu LM3886. Daca transformatorul e bobinat in asa fel incat sursa sa mearga cu factor de umplere in jur de 50%, pulsul de tensiune inversa (cand dioda nu conduce) este cam de -60V. Tinant cont ca la iesire ai +30V, tensiunea inversa aplicata diodei este de minim 30-(-60)=90V. Daca mai tii cont de spikeuri si alte cele, mai maresti. Deci nu are cum sa mearga cu diode de 50V. Eu am pus diode de 200V si a mers din prima fara nici o problema.Cirip

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

vdrapaca, cum sa reziste diodele de 50V, daca tu le-ai pus sa lucreze la +-40V adica 80V. Sau ai folosit alt tip de redresare? De exemplu ai redresat fiecare tensiune si apoi le-ai insumat?In caz ca nu ai facut asa este si normal sa se distruga deoarece ele vad 80V,( nu 40 probabil cat credeai tu) deoarece nu redresezi fata de masa.Eu pentru ce ai facut tu as folosi diode de genul: BYV79E-200 (Diod? redresoare ultrarapid? 200V 14A/420AP 35ns SOD59) care sunt ideale acolo si au si un pret bun.

Recunosc: cele troznite erau si de tensiune mica (desi redresam cu schema clasica de monoalternanta cu priza mediana) dar si un pic cam lente. Transformatorul este cel original al sursei la care am desfacut capetele bobinei de 12V. La traful meu, bobina de 12V este bobinata cu 4 sarme de 0.8 - 0.9 mm. Am inseriat si fazat tensiunile astfel incat sa obtin cam 2x24Vca. Deci cu redresare as fi ajuns in cazul ideal la +/- 35Vcc. Oricum, proiectul este pus pe moment in standby. Curentul obtinut doar din ce imi dau infasurarile actuale nu ma stisface. Trebuie sa rebobinez trafo si inca nu am reusit sa desfac cu succes nici un transformator, desi am aplicat retelete de pe forum.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări