Marian Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Pentru o iesire simetrica ceruta ar fi necesare 4 infasurari identice pentru partea de secundar, ma indoiesc ca se poate asta pe traful deja existent in sursa, mai ales ca tensiunile se doresc a fi si ceva mai mari, deci numar de spire mai mare. Link spre comentariu
claw Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Eu am presupus ca ar intra un 2x20V pe acel transformator.Am gandit in felul urmator: stiind ca pe fiecare infasurare de 5V sunt cate 3 sarme in paralel ,automat inseriate ar da 15V pe una singura, deci numai cele 2 sarme inseriate ar avea 30V + inca 2 sarme de 6-7V , traful ar putea debita la iesire o tensiune totala de 44V aproximativ .Deci loc ar fi. Link spre comentariu
Vizitator Rockstar Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Salut, am o sursa pc in care as vrea sa scot tensiuni simetrice +-45v sau mai mari?. Sursa poate sustine tensiunile? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Surse relativ usor de modificat sunt cele care au ca si circuit integrat TL494, insa greu de crezut ca vei reusi ce vrei tu, la tensiunile alea si curentul creste pe masura, ceea ce face daca nu imposibila modificarea, oricum destul de dificila, una din probleme ( si printre cele mai dificile ) ar fi spatiul disponibil pentru bobinaj la traf. Am mutat discutia aici unde-i este locul. De citit: http://www.elforum.info/topic/82737-modificare-sursa-atx-proiect-didactic/ http://www.elforum.info/topic/22807-din-atx-in-sursa-reglabila-modificare-sursa-atx/ http://www.elforum.info/topic/64558-sursa-pc-atx-modificata-pentru-alimentare-etaj-final-2/?p=662765 Link spre comentariu
Vizitator Rockstar Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) aaa, multumesc, foarte utile posturile din linkuri. Oricum surse am multe, cred ca o sa caut alta sursa buna de stricat. Sursa din imagine este o sursa grea cu o constructie solida, nu prea ma indur sa o stric. Editat Iulie 2, 2016 de Rockstar Link spre comentariu
vergil Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 Apelez la @marian . Va rog dati-mi adresa despre surse atx ,pentru pc, depanare , idei . Nu o gasesc si pace . Apelez la @marian . Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 http://www.elforum.info/topic/98001-depanare-surse-atx-scheme-si-documentatie/ Link spre comentariu
r3ptila Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Salut. am folosit SBL3040PT (in lipsa de MUR1620) pe alternanta pozitiva si la consumatori de cate 55W pe alternanta se incing si dupa cateva minute se ștrapează (pe negativ am diode MUR 1560, nu sunt probleme). probabil din cauza spike-urilor. traful lucreaza audibil, forjat, in sarcina (nu este normal asta la acest consum, sunt sigur). am pus conzi de 470 dupa inductanta serie (rebobinata, nr mai mic de spire, lipsa sârma cupru, am refolosit ce am scos de pe infasurarile de 12V de pe alte toruri identice, sunt respectate sensurile infasurarilor, acelasi nr spire, etc), dupa conzii de 470 se continua cu bobina pe miez (aceea inalta din surse cu un strat, pe cilindru de ferita, cred ca e folosita pe 5V) si conzi de 2200 la final. tensiunea in gol(sarcina de 470 ohmi) e de 15,7V. in sarcina scade la 10,6-10,7 V pe becuri auto 12V/55W. tensiunea de 5V e normala, la 3,3V am renuntat. Ma puteti indruma unde ce nu e bine ? am oarecare idei sa elimin prima data conzii de 470 si sa vad ce nu e in regula. Sursa e un atx cu TL494 + tranzistori, defrisat ce nu isi avea rostul, am pastrat stand-by-ul. pot reveni cu poze, am la dispozitie osciloscop de buzunar (o chinezarie dar bunicel, DSO 112), cel cu tub e decalibrat de muuuult timp, inutilizabil, posibil si ceva defect... Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Ai folosit o dioda de 40V pentru mai bine de 50V... Pai normal ca cedeaza. Dioda de acolo este bine sa fie macar de 100V, la sursele ATX ai deja dioda cu plus comun utilizabila acolo, folosesti pe cea deja existenta pe iesirea de 12V, de regula F12C20, sau F16C20 sau alte variatii. Dar ideea este ca dioda care deja este pe 12V poate fi folosita pentru ramura pozitiva, daca nu se detine 1620G. Nu imi este foarte clar ce modificari ai facut acolo, dar citeste atent ce am scris eu mai sus in prezentare, si uita-te la poze sa vezi ca am scos tot ( dar absolut tot ) pana la traf, toate rezistentele alea mici, diode, conzi mici ceramici, etc... In cazul tau fiind sursa cu 494 deja, scoti totul, lasi doar 494 si refaci totul in jurul lui dupa schema desenata de mine mai sus, neaparat anulezi amplificatoarele de eroare pentru a avea umplere maxima. Nu mai este nevoie de inductante intre redresare si filtrare, ca nu o faci stabilizata. Link spre comentariu
r3ptila Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 doresc sa obtin +/- 5V (ca tot exista) si +/- 12V, asta e buba (ca nu sunt chiar 12, sunt 14 nu e problema). am retinut (despre factorul de umplere), trec la executare ! revin cu informatii Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Pai atunci ar putea exista o varianta mai simpla, una care nu implica neaparat o sursa cu 494, ci cauti una care sa aiba si iesirea de -5V ( firul alb de pe mufa mare ), si la firul albastru ai deja -12, nu ar trebui decat sa consolidezi iesirile astea, diode mai puternice, rebobinarea inductantelor lor ( nu tot torul, doar firele subtiri, si filtrare mai buna. Daca abordezi varianta descrisa de mine mai sus atunci cu umplere maxima o sa ai cam +/-25 - +/-26Vcc pe iesirea de 12, si undeva pe la 13-14V pe cea de 5. Daca nu ai nevoie de curent mare atunci le poti stabiliza cu 78xx si 79xx, altfel daca vrei curent mai mare ar trebui sa refaci complet partea de control si stabilizare pentru fiecare tensiune in parte, e mai complicat dar nu imposibil. Link spre comentariu
r3ptila Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 curentul ma intereseaza. despre ce vorbesc nu e totul, toata sursa este formata din 3 trafo, celelalte 2 pt obtinerea a 24V fiecare. le inseriez, sa ajung undeva la +/- 40V la 15-20 Amperi ramura. scopul este alimentarea unui amp cu 5200/1943, stereo, cu cate 4 perechi finali pe ramura, totul in 4 ohmi (va fi folosit pe 8, imi iau marja mea de eroare). Uz propriu, nu pt comert Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Prezentarea fragmentata a informatiei prelungeste inutil discutia, recomandat este sa oferi cat mai multe detalii despre ce vrei sa faci de la bun inceput, astfel incat sa poti fi ajutat cat mai eficient. Esti sigur ca partea de primar a acelei surse ATX poate suporta minim 1600W? Link spre comentariu
r3ptila Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 (editat) intentia este sa obtin +/-12V pe traful master si cate 24V pe cele slave. aceste de 24V inseriate cate unul pe ramura sa ajung la +/-36V sau mai mult. trafurile impreuna zic eu ca duc 700-800W, ampliful mentionat nu o sa mearga in blană Editat Martie 23, 2018 de r3ptila Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Si cum comanzi trafurile "slave"? PS: Cred ca o sa mut discutia intr-un alt topic pentru ca nu are prea multe in comun cu ce am facut eu pe topicul asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum