paul14 Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Astept si schema dvs pentru a ma putea hotarii. Am de ales intre: schema dvs http://i28.tinypic.com/35iohgh.jpg http://en.edaboard.com/index.php?topic=3058843.0 daca uploadeaza iar cineva schema si pozele. Mi-am facut de lucru si am scos sarma din secundar sau mai bine zis platbanda de cupru ce are o latime de vreo 2 cm si sa zic 0.5mm grosime. Mai am ceva litwire recuperat...sa vad cu ce ma hotarasc cand bobinez secundarul. Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 A doua varianta e super, chiar si schema in sine, deja m-ai facut curios, dar nu pot vdea schema si nici n pot dowloada cablajul si restul, ai reusit cumva sa te uiti la schema? Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Din pacate topicul respectiv e vechi de 4 ani si nu se mai vad link-urile cu poze la rezolutie mare. Mi-am facut cont ca poate reusesc sa vad totusi ceva, dar nimic. Am lasat reply acolo, poate poate mai are cineva sa le uploadeze iar. Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 e vorba de asta? Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Da aia este, dar schema postata e numai de baza de plecare e schema modificarii unei surse de calculator, pozele cu sursa in sine si cablajul sunt de la o sursa muuuuuuuuuuuult imbunatatita fata de ceea ce e in schema aceea. schema sursei din poze e diferita, are etaj totem pole ptr a duce traful ala calumea, are protectie serioasa cu traf d curent si tranzistorii aia pusi in bazele tranzistorilor choperi, ceva in genul protectiei la amplificatoarele audio, alimentare separata ptr TL494, e superba sursa asta, cu mici modoficari si adaptari cred ca se poate ajunge lejer la 500-600W, cu traf ERL35 si tranzistoare choper MJE13009, da originali, am eu o pereche de la maama lor, si tare ma mananca sa incerc sa fac sursa asta, si mai mult ca sigur o sa ma apuc de ea desii voi lucra si la o varianta cu mosfetii si SG3525 ca si driver, vom vedea ce va iesii. Aveti cumva si schema de la sursa facuta , ma refer la cea din poze, sau macar cablajul in format LAY, ca sa pot sa-l mai modific, adaptez? Ar fii suuuper! Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Am studiat putin datele furnizate de dvs d-le Nelu si am ajuns la concluzia ca sursa din poze cat si cablajul ei apartin unei alte scheme care ce-i drept o are pe ce din arhiva la baza dar nu e nici pe departe la fel. aveti cumva si schema de la sursa, varianta modificata cea cu mosfeti si tot ce e pe placa? Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Deci schema respectiva nu este pentru cablajul si pozele acelea? :cry: Si pe mine ma "manca" s-o fac... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Ca sa iti dau raspuns pt bobina, se leaga in functie de topologie. Vezi aici: http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/smps_e.html La 30v pune in serie cele 2 infasurari cu fir auriu, si combinatia asta in paralel cu cel rosu. Pentru +/- vei avea nevoie de 2 bobine identice, cate una pe ramura. Pentru 60-70v pui toate 3 infasurarile in serie, dar doar daca nu ai mai mult de 3-4A pe ramura (adica vreo 500W in total), altfel se incinge prea tare. E pe site la Micrometals calculator care iti face toti parametrii bobinei si iti spune ce valoare are si cat se incalzeste. Daca ai calculatorul ala e simpla treaba, pt tensiune mai mare iti trebuie inductanta mai mare deci mai multe spire, pt curent mai mare, mai multe fire in paralel. Totul e sa fii atent daca incape tot firul, ca la un moment dat vei ajunge si la problema asta. Apropo torurile alb cu galben din surse de PC sunt T106-26. Ca sa stii ce ii spui calculatorului. Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 pe baza schemei prezentate in arhiva,pe pagina anterioara ,am realizat o schema pentru incarcarea unui acumulator de 12V70Ah.schema este asta[attachment=1]schema 13.8v 7A.rar[/attachment]iar schema cu mos ,este cumva asta?[attachment=0]SURSA CU MOS.rar[/attachment] Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Da aia este, si e super si schema aia de incarcare a bateriei, e tare. Multumesc ffff mult si in numele tuturor c vor fca schemele astea. Daca se lucreaza ingrijit si cu atentie schemele astea ies din prima. Numai bine! P.S. Acum tre sa fac pe tiganu, dupa ce mi-ai dat cam tot ce am vrut, nu aveti cumva si cablajul in format LAY, as vrea sa fac ceva modificari, ma refer la punte redresoare mai zdravana pe intrare, punte de diode de putere pe iesire cu diode gen BYV79, trafo mai baban tranzistori IRFP460, si inca cateva modificari, ma puteti ajuta? Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 dupa cum am spus,aia pentru baterie am realizat-o si am tinut-o pe o baterie un an si doua luni (baterie pentru lumini de veghe)fara intrerupere ,tensiunea se regleaza pana spre 30V max si minim 7V iar curentul mai mare de 10A max si min 1-2A.cu bornele in aer ,ventilatorul se opreste complet.ca un neajuns la ambele scheme, este faptul ca prima are alimentare o sursa in comutatie (asa mi-a venit mie s-o fac)iar cea cu mos are cu condensator .parerea mea e ca tot traful este cel mai sfant,totodata cea cu mos nu are tensiunea de iesire monitorizata si s-ar putea sa cam "joace " daca este pusa intr-un etaj final,oricum trebuie alimentata cu traf de 12v pentru separare galvanica de retea si realizata o bucla de feedback pentru stabilizare tensiune iesireps. un cablaj pdf pentru ambele scheme mi-ar fi de foarte mare ajutor ,eu fac cablajele cu creionul pe hartie,moda veche,ce sa-i faci Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Sa inteleg ca realizarile din pozele acelea sunt ale dvs?Eu ma gandeam la varianta de cablaj postat de dvs in prima arhiva, ma gandeam ca o aveti si in format lay, sau un format care sa permita prelucrarea si modificarea lui, cablajul ala oricum a fost facut cu un program special de conceput cablaje. Poate aveti totusi cablajul in format LAY. Numai bine si sanatate! Multumesc inca o data!Cat priveste monitorizarea tensiuniii de iesire la ccea cu mos, pt ca asta ma intereseaza pe mine, banuiesc ca trebuie utilizat pinul 1 al integratului care acum in schema e pus la masa, cu o rezistenta de feedback sau mai bine prin intermediul unui optocuplor, nu? Poate ma jutati cu implementare circuitului de feedback la schema aceea, care cred ca va devenii in felul acesta una din cele mai bune scheme de sursa in comutatie de pana intr-un 1kw. Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Multumesc Th3_uN1Qu3 pentru site si indicatii. Din cate am inteles, leg firele subtiri aurii in serie si apoi in paralel cu cel rosu, iar pe cel gros de culoarea cuprului il scot.Si acum mai am o intrebare ca m-am cam incurcat...Cablajul din arhiva este pentru schema cu +/-30v sau pt cea cu +/-25v si +/-12v? La mintea mea e pentru cea din urma. Si care schema ar fi mai buna? As face-o pe cea cu +/-30v ca am mare parte din piese...Multumesc si eu pentru documentatie(cablaj, scheme etc)! Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 schema dupa care e facut cablajul a fost postat de d-l Nelu65 in ulimul pdf si e vb de sursa ce scoate +-30v si +-12V, e o sursa ffffffff buna ptr o statie audio, are astfel alimentare si pt etajul de forta cat si ptr preamplificatoare, VU-metru si alte minuni. astept sa vedem cum se poate face si o stabilizare a tensiunii de iesire. Numai bine! Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 O sa le fac pe aman2. Pentru una din ele am piese in proportie de 90%. Trebuie sa-mi comand piese pentru cealalalta si ferite+carcasa. Pe aceea care am spart-o nu cred ca o s-o mai folosesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum