Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa PC (AT / ATX) modificata pentru alimentare Etaj Final


Silviu Sprinceana

Postări Recomandate

Dr.L: Acesta este primul pe tema asta si contine diverse experimente/surse realizate avand ca baza sursele pc

Al 2-lea subiect e aici: viewtopic.php?f=41&t=124686 (contine multa teorie pt proiectarea si realizarea unei surse in comutatie,cu componente recuperate din surse...practic nu mai e vorba de simple modificari)

Subiectele sunt complementare,adica informatia nu se prea repeta

 

 

 

Cine e amator sa incerce va spun ca functioneaza impecabil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 360
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Reynolds

    40

  • Vlad Mihai

    35

  • Dr.L

    27

  • Ciprian Alexandrescu

    23

Top autori în acest subiect

Imagini postate

modifici ceoperul (secundarul) si poti alimenta ce final vrei, mai ales ca ai si pornire prin pusch control automat prin feetback a curentului pe iesire si n baga nici brum.

Link spre comentariu

Hai sa o luam metodik.Sursele de PC sunt in comutatie pe o frecventa intre 40-60khz. Traful (choperul) in acest caz are o singura infasurare pe primar si 5 infasurari in secundar. Numarul de spire se testeaza pe fiecare model in parte. Eu personal am gasit peste zece scheme de surse dar care fac acelasi lucru.Crentul e foarte mare si debiteaza lejer 5-7A la +,-40V.Trebuie putin modificata iesirea pentru a scoate diferential si reactia pe feetback pentru a putea urmarii tensiunea diferentiala. Schema e prea sipla asa ca nu are rost s-o discut.

Link spre comentariu

Tu o folosesti pt a transforma 220 in +/- 40V? si zici ca scoti 450W din ea? Daca e sursa de calc din aia chinezeasca tin sa te contrazic ca alea nu soct mai mult de 100W desi scrie pe ele 450W :lol: :lol: :lol: ...Dar daca e de firma si trafu are o marime de cel putin 6-7cm atunci poate scoti puterea aia

Link spre comentariu

N-am prea inteles? Eu vorbeam de surse in comutatie nu de trafuri cu sectiuni de 6-7cmp.Poti sa-mi spui un pIV 3Ghz sti cu ce tensini se alimenteaza si cit "suge"?Doua HDD 120Gb 7200rpm aceeasi intrebare ca mai susPlaca de baza cu controlerele si cipsetul accesi intrebareCD-rom.....Calculeaza si mai vorbim.

Link spre comentariu

Si i-ti mai spun sa faci un experiment. Pune 4 becuri auto pe faza lunga cu puterea de 10W alimentate la 12V si vezi ce se intimpla.Mai vorbim

Link spre comentariu

P4 Northwood 3.0 Ghz - 92W, 1 HDD - 10-12W, DVDRW - 15-25WAvand in vedere ca multe chipseturi nu au cooler pe ele, consumul de curent al unei placi de baza nu poate fi impresionant.

Link spre comentariu

Baieti :!: :!: Ati cam deviat de la subiect :!: :!: Ideea era sa facem sursa aia de pc sa ne alimenteze un amplif.Deci ...Silviu...Asta este doar o ideea sau ai experimentat ceva pana acum?Ceva rezultate concrete?Eu nu ma prea pricep dar ideea este f buna.

Link spre comentariu

Exista mai multe topologii de surse in comutatie, cu si mai multe variante de controllere, frecvente de lucru, reactii in curent si tensiune, etc. Asa ca nu exista o reteta general valabila pentru modificarea surselor de calculator.De aceea nici nu va sugerez sa faceti acest lucru. Sunt tensiuni periculoase in sursa aia, asa ca de depanarea ei nici nu poate fi vorba fara un minim de cunostinte/experienta. Sau hai sa zicem altfel: vi se da o idee de modificare a unei surse. Faceti intocmai ce se spune, o bagati in priza si nu merge din prima. Ce faceti? Ce masurati? De ce incepe sa tiuie? De ce se incinge? De ce-mi arde diodele redresoare instantaneu? La toate aceste intrebari il voi ruga pe Silviu sa raspunda inainte de a mai face astfel de propuneri. Si daca totusi este expert, am si eu doua mici nelamuriri: Calculul grosimii conductorilor in functie de efectul pelicular si optimizarea dimensiunii unui miez feromagnetic fara a ajunge la riscul saturatiei datorate unei ambalari termice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări