Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 salutare...m-am gandit sa-mi fac un amplif pe lampi cu 6p14p si preamplif cu 6n6p,nu am mai lucrat cu lampi in viata mea dar as vrea sa vad cum functioneaza un asemenea amplif, de aceea as vrea sa ma ajutati putin .....am lampile soclurile si trafo de alimentare .....cele de iesire le iau de la dj dog Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 Nu ai postat unde trebe! Roaga un moderator sati mute subiectu la locul potrivit! Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 din pacate nu stiu daca valorile pieselor trb puse exacte de ex condu ala de 2 uf nu am mai vazut asa cv paote 2 .2 uf sau 1 uf iar conzii dupa alimetare dak ii pun de 47 uf [cei3] are cv? si pun 2 de 470uf dupa puntea redresoare Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 va rog frumos sa ma scuzati pt ca am postat unde nu trebuie Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 upppp Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 as vrea sai mai adaug cv amplifului ''vu-metre'' cu EM84 am gasit la cineva 2 bucati noi, dar nu stiu cum se leaga Link spre comentariu
fcon Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 salutare...m-am gandit sa-mi fac un amplif pe lampi cu 6p14p si preamplif cu 6n6p,nu am mai lucrat cu lampi in viata mea dar as vrea sa vad cum functioneaza un asemenea amplif, de aceea as vrea sa ma ajutati putin .....am lampile soclurile si trafo de alimentare .....cele de iesire le iau de la dj dogSchema amplificatorului cu tensiunile de 120-250-260V, indicate in locurile corecte, este cea din atasament. Vei gasi si mici modificari ale valorilor componentelor. Stiu ca alimentarea este conservatoare si cu valori supradimensionate ale pieselor, dar asa am gandit eu la momentul respectiv... Filtrarea pentru 6,3 V redresati am facut-o cu doi condensatori de 4700uF, de pe-o placa veche de calculator.Rezistenta de 470k din grila lui 6N6P este optionala, dar te sfatuiesc s-o pui (nu stii niciodata cand te lasa un potentiometru obisnuit, din comert...).Amplificatorul functioneaza bine, bas si inalte am suficiente, nu distorsioneaza la volum maxim. Pentru o camera de cca 18-20 m2, nu dau volumul la mai mult de jumatate.Am folosit trafuri de iesire rusesti SH, industriale, de la , de cca 10 cm2.Cele de la Dj_Dog suna la fel de bine (pe testate!). Cand le pui pe sasiu (in cutie), ai grija sa fie suficient de departate si/sau cu axele perpendiculare intre ele...Foloseste incinte acustice cu SPL mare. Functioneaza rezonabil si cu 90-92dB/m. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Pentru ce ai pus diodele 1N4007 pe alimentari ? Link spre comentariu
fcon Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Pentru ce ai pus diodele 1N4007 pe alimentari ?Mi-a placut aceasta abordare, deoarece am folosit o singura alimentare, ambele canale luand tensiunea de pe aceeasi rezistenta (in punctele A, B si C) si nu cu rezistente si filtrari separate/canal.Pe langa asta, alimentarile (+ si -) sunt in stea si intr-un singur punct/canal/etaj de alimentare, iar piesele pe soclu/in aer.Nu mi-a placut cu condensatori pe catozi, asa inca i-am scos; in acest moment, nu sunt chiar sigur de valoarea reala a rezistentei din grila a doua a finalei (sunt la serviciu), dar ma uit acasa; de valoarea de 250V sunt sigur...Consumul pe anozii finalelor l-am stabilit la 40mA., puterea nu este de 2x6W, ci mai mica, dar asta sa nu constituie un impediment pentru tine, deoarece dinamica si sunetul sunt excelente... Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 EM84 am gasit la cineva 2 bucati noi, dar nu stiu cum se leaga Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Pentru ce ai pus diodele 1N4007 pe alimentari ?Mi-a placut aceasta abordare, deoarece am folosit o singura alimentare, ambele canale luand tensiunea de pe aceeasi rezistenta (in punctele A, B si C) si nu cu rezistente si filtrari separate/canal.Pe langa asta, alimentarile (+ si -) sunt in stea si intr-un singur punct/canal/etaj de alimentare, iar piesele pe soclu/in aer.Nu mi-a placut cu condensatori pe catozi, asa inca i-am scos; in acest moment, nu sunt chiar sigur de valoarea reala a rezistentei din grila a doua a finalei (sunt la serviciu), dar ma uit acasa; de valoarea de 250V sunt sigur...Consumul pe anozii finalelor l-am stabilit la 40mA.Daca dioda nu e urmata de un filtraj nu are nici un rol de separare , mai bine le elimini , doar e amplificator cu lampi . Link spre comentariu
fcon Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Daca dioda nu e urmata de un filtraj nu are nici un rol de separare , mai bine le elimini , doar e amplificator cu lampi .Auzi, , le poti elimina, ca nu fac nici separare, nu ajuta nici la diafonie sau la evitarea unei bucle de semnal... :cry: ... mai faci si economie... Eu le las acolo unde sunt; daca bine nu fac, rau... nici atat! Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 va multumesc pt ajutor Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 il mai tin in stand by pasta cu lampi poate mai gasesc piese de la aparate pe lampiam alt proiect in lucru acumaviewtopic.php?f=205&t=46014 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum