lucione_cip Postat Iunie 17, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2009 nu sunt eu chiar inceparor dar nici pfofesionist nu sant asa ca esplica-mi mai pe intelesul meu. zi-mi doar pe un canal .inteleg ca fet-ul va fi atacat de la jucaria mea dar dioda is rez unde le pun Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 Poti experimenta www.vishay.com/docs/70598/70598.pdf Depinde de FET-ul folosit. Dioda o pui in serie cu comanda fiecarui canal (optional). Link spre comentariu
lucione_cip Postat Iunie 17, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2009 multam mult o sa incerc maine si revin as va zic ce a iesit. noapte buna Link spre comentariu
lucione_cip Postat Iunie 18, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2009 Deci am tot experimentat diverse feluri de fet-uri , si nu prea a mers am incercat si pe tranzistori la fel.Am mai incercat si cu niste optocuploare dar crestea sau scadea volumul prea mult, in final am facut din doua fotorezistente (sau cum le zice) recuperate dintrun maus ,un led IR un tranzistor si o rezistenta toate inchise intrun tub pt a nu afecta lumina si merge bine pot as zic ca sunt multumit.Acum vreau se fac si o telecomanda IR sau FM sa actioneze cele doua butoane. Dar trebuie sa mai ma documentez in domeniu. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Daca ai citit cu atentie la adresa care am postat-o, observi ca rezistenta R (in figura 4) si Rds formeaza un divizor potentiometric. Ai acolo si un tabel cu variatia Rds in functie de tipul FET-ului. R trebuie bine aleasa si pentru buna functionare a divizorului ar cam trebui atacat cu semnal dintr-un buffer (eventual un repetor pe emitor). Acest procedeu e folosit pe scara larga (dau numai doua exemple : Sistemul de reducere a zgomotului EXCO ; in amplificatoare Marshall intrerupe/cupleaza caile de semnal Clean/Crunch/Overdrive). Trebuie adaptat si nivelul semnalului de comanda Vgs. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum