ovidiu grigore Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 Salut am un amplif KENWOOD care are circuitele integrate TA2030 si TA2040 defecte Va rog frumos sa mi spuneti unde pot gasi aceste circuite integrate sau cu ce KIT le pot inlocui tinind seama de tensiunile de alimentare TA2030 se alim cu + - 35v iar TA2040 cu + -75v Va multumesc Link spre comentariu
ari_panterra Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 cauta la bazar ca vinde/a cineva circuitele respective ,originale,recuperate tot dintr-un kenwood.succes! Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 amplificatorul e in clasa H de asta are doua tensiuni de alimentare de fapt TA2030 e driverul iar TA2040 contine doua perechi de finali. TA2040 e relativ usor de inlocuit cu componente discrete, ai nevoie de 4 perechi de tranzistori si vreo doua diode dar la TA2030 nu ai nicio sansa. poate ai noroc si nu s-au ars si driverele, incerca sa schimbi finalii doar la un canal, asta dupa ce "izolezi" celalalt canal. iti atasez o parte din schema unui KA-990 unde poti vedea cele doua integrate si schema lor interna http://i42.tinypic.com/69011x.jpg Integratele astea nu le gasesti de cumparat decat la SH, le vindea cineva pe forum dar erau scumpe tare dupa parerea mea. daca sunt arse driverele mai bine incerci sa schimbi amplificarea cu totul. PS: ce model e statia ta? si mai spune-ne daca vrei cum s-a intamplat de s-au ars, nu de alta dar eu am un KA-880 cu aceeasi amplificare. Bafta! Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Iunie 17, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2009 Amplificatorul KENWOOD l am cumparat cu 200 ron in exterior arata bine iar in interior nu am circuitele decit de pe un canal cineva le a scos si a montat un kit cu tda7294 stereo cel de la care am cumparat amplif nu era multumit de modificare cind a ajuns la mine nu cupla releul si eu am scos singurul TA2040 crezind ca acesta este defect si am cautat semnalul audio cu un dif legat in serie cu un condensator pe pinii luiTA2030 crezind ca aici este de o putere mai mica Totul sa intimplat vara trecuta si sigur sa distrus TA2030 parca s au ars sigurante Am abandonat ampliful si va scriu tocmai acum deoarece acum am acces la internet si mai ales ca un prieten care a realizat un kit de 400w cu IRFP uri mi a reamintit de amplif Daca nu va deranjez miine revin cu modelul amplif VA MULTUMESC MULT PT SFATURI SI SCHEMA Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 am cerut modelul doar asa de curiozitate. daca e atat de distrus inseamna ca singura solutie e sa schimbi amplificarea cu totul. ceva pe tranzistori merge acolo, alimentat la tensiunea aia mai mare, care cred ca totusi e de +/-65VDC, asta ar fi alimentarea de putere mai mare. alimentarea de +/-35VDC nu duce 2xTDA7294, eventual sa mearga doar pe 8ohmi. totusi si traful ar fi un pic subdimensionat pentru a-l folosi cu un amplificator stereo in clasa AB de 100w, amplificarea originala avea randament mai bun decat clasa AB. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 am cerut modelul doar asa de curiozitate. daca e atat de distrus inseamna ca singura solutie e sa schimbi amplificarea cu totul. ceva pe tranzistori merge acolo, alimentat la tensiunea aia mai mare, care cred ca totusi e de +/-65VDC, asta ar fi alimentarea de putere mai mare. alimentarea de +/-35VDC nu duce 2xTDA7294, eventual sa mearga doar pe 8ohmi. totusi si traful ar fi un pic subdimensionat pentru a-l folosi cu un amplificator stereo in clasa AB de 100w, amplificarea originala avea randament mai bun decat clasa AB. Am avut si eu un kenwood KA770-ab parca , tot cu 4 ic dinastea .....a sfarsit prin schimbarea cu un kit de la elprod .... traful are cam +-60 si +-30v astea depind de tensiunea de la retea , eu il cumparasem cu 60 de lei doar carcasa si traful +placile de circuite din el , singurele piese lipsa fiind ic-urile ..... daca il modifici cu kituri ,o sa fie greu poate chiar imposibil la folosirea corectorului de ton cu care venise din fabrica ..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum