Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune 1A/12V

Vizitator MaLaChI

Postări Recomandate

Vizitator MaLaChI

Mai are cineva vre-o parere referitoare la aceasta sursa? Nu cred ca stabilizatorul de tensiune scade tensiunea, nu cade tensiune pe el (poate , dar mult prea mica).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator MaLaChI

Ha ha ce gluma buna! Frate am altceva mai important de facut decat sursa. asta e o chestie pe care o fac in fuga din mers! Am de facut ceva mult mai cmplex decat amarata de sursa! Sunt in criza de timp pentru piesa in sine n-am timp de pierdut si cu sursa!

Link spre comentariu

Mai are cineva vre-o parere referitoare la aceasta sursa? Nu cred ca stabilizatorul de tensiune scade tensiunea, nu cade tensiune pe el (poate , dar mult prea mica).

dupa ce ca postezi aici ca sa ne ceri sfatul iar eu imi pierd timpul facand teoria chibritului cu un rahat de sursa pe care o faceai singur daca citeai datasheetul ma si contrazici acum, trebuie sa aduci argumente cand zici ceva, daca nu ma crezi inseamna ca nu ai nevoie de ajutorul meu.

Posted Image

uite in datasheetul de la Fairchild la 7812 si ai sa vezi ca scrie, este de altfel imposibil sa nu ai cadere de tensiune, si LM317 are tot cam atat (1.25V parca).

uite ca am facut si eu o simulare in CircuitMaker2000 si iese chiar 2V caderea de tensiune, adica daca il alimentezi sub 14VDC vei avea sub 12V, mai ales in sarcina, iar tensiunea va depinde de sarcina, iar asta nu se cheama sursa stabilizata.

nu mi-ai raspuns la intrebari.... ce simulare ai facut? cu software?

sursele din simulatoare sunt ideale si normal ca nu scade tensiunea in sarcina, cu trafurile e altceva.

Link spre comentariu

Simularea in multi sim, si am selectat ca trafurile sa nu fie ideale si toata simularea al fel !

tot ma contrazici, simularea e simulare, mie mi-a dat intr-un fel si tie altfel.

pai si cat era tensiunea secundarului acelor trafuri in gol si tensiunea in sarcina de 1A?

dar tu ai citit ce am scris mai sus? producatorul spune de acei 2V , am lucrat cu integratele astea, in realitate ai cadere de tensiune de 2V.

eu nu inteleg ce vrei sa demonstrezi... se vede clar ca nu intelegi.

iti zic sigur ca nu reguleaza nimic un 7812 daca vede 12.5V la intrare. trebuie sa ai minim 14VDC la intrarea integratului(nu doar in gol, si in sarcina) si cu asta am spus tot.

Link spre comentariu

E normal ! si la lm317 si la orice stabilizator discret, apare o cadere de tensiune pe elemntul regulator serie. Dar sunt oameni care sunt mai credinciosi decat Papa si cred ca o simulare pt doua rezistente e mai concludenta decat experimentarea practica (fara suparare).

Link spre comentariu
  • 9 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări