utzy Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 Am un transformator si un motor cu reductor provenite dintr-un copiator .Vreau sa folosesc motorul care e la 110 v si sa-l alimentez din traf-ul respectiv dar nu stiu cum sa fac legaturile , nici cine le-a scos din copiator nu mai stie care sunt intrarile , respectiv iesirile la traf . Mentionez ca nu exista nici o inscriptie pe traf. Ma puteti ajuta ? Link spre comentariu
tranzistor Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 Cel mai probabil intrarea e firele A si B,dar cu ajutorul unei surse de ca de tensiune mica,2-5v verifica care e primarul si secundarul astfel:daca aplici o tensiune secundarului in primar ar trebuii sa apara una mai mare si viceversa.Astea fiind zise,esti sigur ca ala nu e un defazor folosit in sursele smd? Link spre comentariu
utzy Postat Iunie 17, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2009 Nu stiu daca e sau nu . Sigur e ca tot ansamblul e scos din acelasi copiator . Link spre comentariu
tranzistor Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 Pai,daca e din ala ,defazor,ala lucreaza la tensiuni si frecvente diferite fata de retea. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 La traf 1,2,3,4, sînt pe carcasa ptr primar, verific? cu un ohmmetru dac? sînt 2 bobinaje sau unul singur + siguran?? termic? ?i spune ce valori ai g?sit. Poate ai noroc ca trafo s? aib? 2 bobine primare, legate în paralel ptr 110Vca sau în serie ptr 220Vca. Orice prob? o faci cu o siguran?? înseriat?, de 1-2A. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Cu un ohmmetru poti verifica modul cum sint conectate bobinele transformatorului la terminalele respective (i-ti vei da seama daca o bobina e realizata cu priza la un anumit terminal). Bobina sau grupul de bobine cu rezistenta cea mai mare se conecteaza la retea (incerci printr-o siguranta). Link spre comentariu
Vizitator bogdan0677 Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 daca motorul e de la o imprimanta .. si are 4 fire dupa cum vad.. nu am decat sa zic ca iti mai trebuie in afara de o punte redresoare si un montaj care comanda motoarele de tip pas cu pas. motorul din imagine pare dupa cele 4 fire a fii un motor pas cu pas si nu-ti pleaca decat impulsuri de curent Link spre comentariu
utzy Postat Iulie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2009 Da , cred ca e mpp . E dintr-un copiator mare . Am piesaraia electronica din el dar vad ca nu are cine sa-mi faca lucrarea ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum