marian_valcea Postat Iunie 16, 2009 Partajează Postat Iunie 16, 2009 Se poate ca sa pot gasi o schema de invertor in care sa intre 6V si sa iasa 12V sau 24V.Daca da datimi si mie schema si valorile componentelor. Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/555dcac.html Link spre comentariu
marian_valcea Postat Iunie 23, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2009 Scrie-mi si mie cum vine numerotat integratul ca nu stiu unde vine fiecare numar din schema? Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Schema trimisa e viabila, adica se poate incerca. Tensiunile depind de raportul de transformare al trafului. Acum depinde ce vrei sa alimentezi, ca iti pot trimite o schema de convertor c.c. in c.c., doar la curenti mici. Care practic dubleaza tensiunea de alimentare. Integratul se citeste privind de sus (nu ca tuburile, lampi) unde este cheia si incepand din stanga de sus in jos. Ti-am trimis un pdf. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 nu se numeste invertor ...ci convertor dc-dc , stimate domn...de asemenea , cind solicitati asa ceva , este musai sa spuneti si ce curent va trebuie pe iesire...aceasta conditie este ,evident , strict necesara... pentru curenti mici , exista module specializate , de regula incapsulate...care au 2 pini de intrare si 2 sau 3 pini de iesire...si atit , nu e nevoie de nimik altceva...pentru curenti mai mari , se schimba kalimera...schemele sint mai complexe , dimensiunile mai mari iar preturile lor cresc exponential...! Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Da misuraelectronic are dreptate. Practic daca ai nevoie de curenti mai mari, (si un buget redus) poti face un montaj care la intrare are un invertor, ceva autooscilant, dupa care rezulta o tensiune similara alternativ, iar spre iesire ai redresarea ei. In sfarsit tot ... continua.Sa spui din ce alimentezi si ce curent trebuie. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Iunie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2009 Vreau sa alimentez un bec de 220v si 10W economic.Crezi ca o sa mearga cu invertorul de 6V. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Iunie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2009 L1 ce reprezinta ca nu stiu.Si vroiam sa-ti spun ca nu am gasit PDF-ul. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Iunie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2009 Stie cineva compatibili pentru Q1 si Q2???? Link spre comentariu
vio2007 Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 L1 ce reprezinta ca nu stiu.Si vroiam sa-ti spun ca nu am gasit PDF-ul.L1 este o bobina de 1uH,Ca sa gasesti pdf-ul trebuie sa ai instalat programul Adobe Reader sau Foxit Reader pe care le gasesti cu Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Te salut. Sper ca sti putina engleza. Instaleaza-ti cititorul de pdf-uri. http://get.adobe.com/reader/ pentru download Citeste pdf-urile trimise, macar la caracteristici, unde nu e prea multa engleza. Se poate face alim unui bec, da o sa mearga, trebuie doar sa incerci. Pune tranz pe radiatoare. Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Cred ca nu ai nevoie de compatibili. Se gasesc si TIP41A si TIP42A, au 6A-Ic. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Iunie 25, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2009 Multumesc pentru PDF-uri.Am sa incerc sa realizez schema. Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Din R3 reglezi cat de deschisi sa fie tranz. La o valoare mai mare ei functioneaza mai rece (dar si puterea mai slaba), La valoare mai mica se incing dar rezista. Incearca cu o valoare de 1k si scade pana la iesire iti aprinde un bec NORMAL cu incandescenta de 25W la 220V. Sigur o sa mearga si becul economic. (Daca n-ai L1 nu pune. C4 sa fie la tensiune putin mai mare decat cea de alimentare generala.)Experimenteaza pe ceea ce vrei tu sa alimentezi si nu trebuie folosita toata puterea lor(sau curentul) a tranzistorilor.Succes!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum