Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator

Vizitator holy_andrei

Postări Recomandate

Vizitator holy_andrei

Salutare! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o schema? Am o sursa care are la iesire 24 V si 0.8 A si as vrea sa fac un amplificator cat de cat mai bun(sa aiba pe iesire cel putin 50W :freaza: )!Sunt incepator in treburi din astea :nas: ...dar ma descurc daca intreb... :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

3

• cosmin_h

2

• mely17

2

• florincccc

1

Top autori în acest subiect

Vizitator holy_andrei

am o sursa de la o imprimanta la input are: 220V ,50 Hz, 0,24A si la iesire are : 5V, 0,2 A si inca o iesire de 24V 0.8A, pot sa modific sursa cumva?sunt incepator am precizat in post :d

Link spre comentariu

am o sursa de la o imprimanta la input are: 220V ,50 Hz, 0,24A si la iesire are : 5V, 0,2 A si inca o iesire de 24V 0.8A, pot sa modific sursa cumva?sunt incepator am precizat in post :d

Cu tensiunea aia (24v)poti obtine cca 10w.....sau 2x5w :cry:
Link spre comentariu

Poti modifica sursa dar tot nu va fi suficient de puternica ca sa alimenteze un amplificator de 50W! Mai bine cauta un transformator de 25V-0-25V de vreo 200W si iti faci cu ala un amplificator cu TDA7294!

Link spre comentariu

Dupa parerea mea omul e derutat de wattii de aia mici chinezesti care ne-au umplut casele, zisi si PMPO de aia vrea minim 50.

Cu 2*5 W sinus umpli o camera de muzica astfel incat nu prea mai poti vorbi normal cu cineva acolo si pentru un incepator e un prim pas bun.

Cu sursa aia poti incerca prima schema de aici: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... s/1458.pdf (TDA2030 cu alimentare nesimetrica) si dupa ce o sa constati ca nu-ti ajunge volumul poti sa mergi mai departe la tda7294 cu o sursa mai babana (alt traf, punte condensatori filtrare..)

Nu uita sa pui ceva radiatoare la integrate

Link spre comentariu

TDA8560 e pentru auto, nu-l poti alimenta la mai mult de 18V. si va spun asa ca fapt difers, puterea debitata de TDA8560 este undeva pe la 15-20w/4ohmi, aia 40w sunt dati pentru sarcina de 2ohmi si cu distorsiuni foarte mari.

pentru o sursa ca asta ar merge un singur TDA2030 care o sa "scoata" 10-12w/4ohmi, dar daca ii mai pui ceva filtraj capacitiv serios poate iti duce un montaj stereo cu TDA2030 si vei avea un amplificator stereo de 10w/4ohmi, o putere decenta.

nici puterea sursei nu-ti permite mai mult, deja 2x10w e prea mult, asa ca un integrat simplu ca TDA2030 (si nu bridge ca TDA8560) e cel mai potrivit.

pana la urma ce sursa e asta? daca e in comutatie e mai rau, s-ar putea sa nu poti sa mai pui condensatori suplimentari de capacitate prea mare.

Link spre comentariu

Nu cred ca va face mare branza cu ea
Link spre comentariu

imi cer scuze pentru intrebarea inutila in legatura cu sursa. am mai citit postul aseara si aveam impresia ca nu a precizat.daca e in comutatie nu e prea buna treaba, un amplificator de 2x5W ar fi ideal pentru ea, dar nu ai cum sa obtii puterea asta cu un amplificator alimentat la 24V decat daca merge pe impedante de 8ohmi.deci poti incerca un montaj cu 2xTDA2030 alimentate la 24V si care sa mearga pe 8ohmi, o sa ai cam 2x5W/8ohmi. integratele ar merge si pe 4ohmi dar suprasoliciti sursa. si dupa cum se stie, sursele smps nu au capacitate de supraincarcare prea mare.eu as sugera sa mai puna un condensator de macar 2200uF paralel pe alimentare dar mi-e sa nu afecteze sursa, rog pe cei care au lucrat cu astfel de surse sa ne spuna daca ar merge un fltraj aditional.
Link spre comentariu

un integrat care face: 2x6 w si merge la 10-30v cu putine cop. externe ar fi LA 4270...........bineinteles pe o sarcina de 8 ohm are si o amplificare f buna Au-48dB.....banda 30hz-20 khzar fi optim(parerea mea) :limb:

Link spre comentariu

un integrat care face: 2x6 w si merge la 10-30v cu putine cop. externe ar fi LA 4270...........bineinteles pe o sarcina de 8 ohm are si o amplificare f buna Au-48dB.....banda 30hz-20 khz

ar fi optim(parerea mea) :limb:

Integratul asta de la Sanyo e super, chiar ideal pentru conditiile impuse, multumim lui gabriele pentru acesta recomadare. insa nu cred ca o sa-l gaseasca de cumparat pe la noi, mai ales in magazine fizice.

totusi cred ca o sa-l multumeasca un TDA2030, sau ceva din familia asta mai accesibila, este inferiora dar cred ca e suficient.

Link spre comentariu

Parerea mea... e ca incearca sa dai de acest integrat.....ca sa nu te mai complici cu alte variante...daca il gasesti iti dau si schema, cablaj ca e f simplu de altfel :da si in plus avind in vedere sensibilitatea acestuia s-ar putea pune si un control de ton pasiv joase/inalte ,volum ,balance si vei avea un amp in toata regula.....parte legata de aspect ,cutie vezi tu .....eventual si aici se poate discuta .....oricum am vazut ca costa cca 2-3 euro un integrat LA4270 ....nici in ron nu e asa scump ,asadar bafta......

Link spre comentariu

Am mai gasit unul........

Posted Image

ideal pt ce vrei tu +ca are volum comandat in tensiune ........ :limb:

2x5w pe 8 ohm la 24v

sau pe 4 ohm la 12v

protectii de tot felul .......nu poti sa-l :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări