Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat antitantari

Vizitator drbas

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

4

• niq_ro

1

• ALEKS

1

• habarnam

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator s3xpistols

chiar sunt curios si eu cum mere ca nu am inteles nimic din ce am citit acolo ...Poate esthi un pic mai Koncret si tu ...pls :d

Link spre comentariu

mai demult am incercat si eu ceva de genul ala.. si am incercat sa reglez frecventa..si oricum o reglam altceva in afara sa ma "bazaie" pe mine, si sa nu aud tantarii care veneau si ma piscau nu facea.....era un tantar care statea pe tw si nu il deranja sunetul....si nici nu se sinchiseau sa nu zboare cum scriea pe acolo..era cam la fel si cu si fara...

Link spre comentariu

am incercat si eu asta-vara in delta asa ceva. Rezultatul? NICI UNUL. Asa ca va recomand cu multa caldura cremele de piele anti tantari... Norocul meu ca avea prietena mea asa ceva... Ca altfel ma bazaia si montajul si tantarii. asa ca sunt de acord cu csl1131. nici un efect.

Link spre comentariu

Montajul l-am incercat si in varianta cu tranzistori cu germaniu publicata acum aproape jumatate de veac in Tehnium, si cel cu BE555 si nici un rezultat palpabil. Tiuiala si zbarnaiala cat incape si din partea tantarilor...

Nu va recomand altceva decat cremele (dupa cum bine spunea habarnam) sau FLIT.

Succes!

Link spre comentariu
Vizitator dex

se poate face un aparat de tantari eficient cu nu fel de plasa (grilaj) ,nu trebuie sa faca contacte intre ele. In interior se pune o sursa de lumina si de kur imprezur se construieste plasa grilajul care se conecteaza la un ridicator de tesiune 800-900V. tantarul este atras de lumina si atinge de plasa sau se aseaza pe ea si este practic prajit de tensiunea mare.

aici este un link cum functioneaza dar astia sunt maniaci cu 2000v, 800-900v ajunge si se poate face direct din retea cu triplor ,dublor de tensiune etc.

http://home.howstuffworks.com/bug-zapper1.htm

Link spre comentariu

Scuze de intrebare, dar odata prajit tantarul nu risca sa cada asa prajit cum e in ciorba sau exact unde ai vrea sa nu cada? Intreb ca la unele restaurante tot vad asa ceva si tot timpul am impresia ca odata si odata tot o sa cada un cadavru la mine in tocanita. :d Sper sa gresesc...

Link spre comentariu

pai daca faci asa ceva atunci pui si o bucata de ceva jos, sub chestia aia(adica fundul il faci mai mare decat peretii exteriori, si tantarii,sau gazele alea cad pe fundul respectiv.... :d )totusi peretii aia cu tensiune cum vin pusi..unul langa altu, unu are + si celalat - ..???si primul de afara e mai rar si celalalt mai marunt..sau cum se "frig" tantarii aia ???

Link spre comentariu
Vizitator dex

plasele sunt un fel de "gilaj" puse la distanta minca unu jata de altu si unu e conectat la plus si celalalt la -. - + - | | | | | | | | |si tot asa.

Link spre comentariu
Vizitator drbas

de incercat montaje am incercat si eu dar tot asa fara nici un rezultat, sunt curios cum merge ala de sperie cainii, ca banuiesc ca e pe acelasi principiu facut. Apropo stie careva vreo schema daia? :lol: Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

paote reusesti sa faci sa latre cainii cu ala..sau reusesti sa te doara pe tine capul de la zgomot daca e suficient de tare..dar insectele nu le respingi :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări