Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalare priza RJ11 dubla

cruela

Postări Recomandate

Ajutati-ma va rog!! Am luat o priza telefonica (RJ11) dubla si nu stiu cum sa o montez. Eu in cablu am numai 4 fire, aici mi-ar trebui 8. Cum sa fac sa il leg corect? Mentionez ca am nevoie de toate cele 4 fire pe o parte, deci nu le pot separa

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cruela

5

• bogdan_

4

• costi002

3

• belasajgo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

presupun ca e vorba de a lega 2 telefoane pe la o linie telefonica?daca e asa, atunci din cablu de telefon te intereseaza doar doau fire, alea din centru. Si alea doua trebuie legate cu cele doua fire din centrul fiecarei mufe rj-11, adica rosu si verde. Poti face asa, de la una dintre laturi, desfaci surubul de tot, si muti papucul peste celalalt fir de aceeasi culoare din partea cealalta, adica legi impreuna ambele fire rosii si ambele fire verzi. Apoi conectezi un fir de la linia telefonica la rosu, unu la verde.

Link spre comentariu

daca vrei sa legi doua telefoane la modemul de la rds(ala de cablu tv, care are iesire de net si telefon) e asa cum am zis prima data. eu am trei telefoane legate la el.

Link spre comentariu

Ms de ajutor. Azi l-am instalat si merge perfect. Dupa instalare am observat ca modemul are 2 iesiri pt telefon, dar numai unul functioneaza. Celalalt cum s-ar putea pune in functiune?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator unOHM

Cu stima va salut.Pana acum am avut un telefon cu "disc".Decedand acel telefon , am primit cadou un telefon Gigaset AP140.Toate bune si frumoase pana am fost nevoit sa inlocuiesc vechea priza (nu era RJ11).Am achizitionat priza noua (RJ11) care are 2 iesiri(numai asa ceva am gasit).Daca la vechea priza aveam 3 fire, la cea noua am 4 fire.In cutie cele 4 fire nu sunt legate , trebuie sa le leg eu si v-as ruga sa ma ajutati.Vreau sa instalez NUMAI telefon, nu vreau net sau altceva de la ei.Daca puteti posta o fotografie cu firele cum trebuie legate in priza :da

Link spre comentariu
Vizitator unOHM

Multumesc mult.Dar eu la aceasta priza noua am 4 fire .Verde, galben, rosu si negru.Si am 2 iesiri la aceasta priza(nu am gasit cu o singura iesire.Bineinteles ca la Romtelecom nu am gasit si am fost indrumat in piata).Eu la aceasta priza (am atasat fotografie)vreau sa scot un singur telefon.Atat am nevoie.As aprecia efortul dumneavoastra daca puteti sa atasati o fotografie cum trebuie sa leg aceste fire in priza pentru a nu face eu o boacana :rade:

post-63390-139829374569_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu pot spune f exact ca nu se vede poza prea bine. urmareste sa legi firele ce vin de la romteleco la firele din mijloc. nu este nicio problema ca este priza dubla. oricum, vei folosi doar una din ele. stai linistit, nu ai ce strica daca legi ceva gresit

Link spre comentariu
Vizitator unOHM

Am chemat pana la urma pe cei de la Romtelecom sa imi monteze priza :da .Serviciul este gratuit :101 .Atasez fotografia cu LEGATURILE FACUTE DE CEI DE LA ROMTELECOM.Este vorba despre o priza simpla cu iesire numai pentru un singur telefon.PS Atentie foarte mare la prize.Priza mea(cumparata nedesfacuta, sigilata) cat si 2 prize ale celor de la Romtelecom NU AU FOST BUNE de nimic :ras: !!!Prizele lor erau sigilate (nu erau luate de la alte posturi de telefoane si montata la mine) !!!!Abia a III-a priza a lor a fost buna. :aplauze

post-63390-139829376703_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări