Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de ajutor - creare schema amp!

Vizitator Kimnotyze

Postări Recomandate

Vizitator Kimnotyze

Am nevoie foarte rapid de un amplificator pe tranzistori de minim 20W pe o sarcina de 6 ohmi cu distorsiuni de maxim 1%, la o tensiune de alimentare de maxim 14V (+ si GND) si vreo 20A.Vreau sa-l proiectez cu urmatoarele componente active de care dispun momentan:2 tranzistori 2N3055 (din 1988), unul cu hFE=160 si celalalt cu hFE=651 tranzistor BD911 cu hFE=60Pot sa mai cumpar una, alta, dar ma preseaza timpul, iar scheme fara alimentare simetrica, la tensiunea asta nu prea am gasit. Nu conteaza in ce clasa e, numai A sa nu fie ca n-am nici o sansa sa obtin min. 20W in A la 14V.Ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• Shambala

1

• Adi Florin

1

Top autori în acest subiect

Din 14V n-ai cum sa obtii 20W numai cu un amplificator. Cel mult poti sa obtii 20W maxim cu 2 amplif ce scot 10W pe 2Ohm puse in punte. Dar e mai simplu sa cumperi direct un integrat Kia6210 si o sa obtii un 2X20W pe 4 Ohm si e mult mai compact si mult mai putin de munca la el decat in varianta cu piese discrete. Succes!

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Kia6210 = 420.000 LEI nu mi se pare o solutie chiar atat de ieftina. La banii astia as alege TDA1562.Din cauza ca nu am gasit solutii si nu am avut timpul necesar pentru a-i urma sfatul lui shambala (sfat care a fost foarte on-topic si mi-a folosit foarte mult), am obtinut o amanare pentru a avea timp sa ma apuc sa fac un smps. Multumesc tuturor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări