Vizitator Brezonel Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Sunt un pasionat al generatoarelor eoliene ... Deja am facut unul dar forte mic : As vrea sa construiesc unu cu magneti permanenti ( Neodium ) care sa poata alimenta o casa de la tara (adica a bunicilor mei) care are un consum lunar la curent de aproximativ 10 lei Acesta aste modelul pe care as vrea sa il fac: Datimi ideei de unde as putea sa fac rost de materiale la un pret cat mai rezonabil desigur Deocamdata vreu sa termin eoliana ... fara partea electrica (charge controller , baterii... etc) Deci in concluzie astept ideeile , parile voastre..... ms Link spre comentariu
Vizitator Brezonel Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 Bun... cine stie care sunt sisteleme de siguranta pentru o eoliana si cum se fac ?? Link spre comentariu
pusttiu Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 magnetii de pe ebay.deda add ym pusttiuc si mai vb pe mess ca si eu ma chinui sa fac una de 1,2-2,2kworicum cea din filmulet se invarte fain felicitari Link spre comentariu
siulian Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Daca mai este cineva intresat de acest subiect, fara a intentiona sa fac neaparat reclama, ci mai degraba sa vin in ajutorul celor care se incumeta sa construiasca singuri o morisca: www.generator-eolian.ro Controler-ul de incarcare PICWIND Basic ar trebui sa fie piesa de rezistenta a oricarui generator: - masoara turatia turbinei (in functie de numarul de magneti) - ridica tensiunea (voltage boost) atunci cand turbina, normal s-ar invarti fara sa produca ceva - franeaza electromagnetic (frana moale) - detecteaza automat acumulatorii (12/24V) - toate aceste functii la cel mai mic pret Avand acest controler, un generator se poate construi mai eficient: sarma mai putina si mai groasa si magneti eventual mai putini. In acest fel se poate face o balanta foarte buna intre: sa produca la vant foarte slab si puterea maxima sa fie mare Link spre comentariu
blazeu Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Informatii despre constructia unui generator eolian accesibil : Hugh Piggot (sau Pigott?) (cautati si scoraigwind?)Eu am cumparat o carticica scrisa de un neamt, parca Horst Crome (s-o caut si rectific daca e cazul), acolo erau elemente de siguranta, cum se dimensioneaza mecanismul de scoatere din vant a "moristii".Cerintele "generare de energie in vant slab" si putere maxima mare sunt greu de impacat: primul implica multi poli=multi magneti, al doilea, viteza mare si bobine cu sarma groasa= bobine mai putine=productie slaba la turatie joasa. Va trebui sa va hotarati la un compromis.Ati parcurs postarile legate de eoliana de 2,5kW a lui Arcadius? E o realizare remarcabila...Succes!PS Abia acum am observat ca postarile sunt din 2009! My bad! Link spre comentariu
siulian Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Colaborez cu Arcadius si intradevar a realizat ceva remarcabil dar acum daca ar incerca oricine sa faca asa ceva l-ar costa foarte mult.Controler-ul propus le impaca pe amandoua:- incarca acumulatorii de indata ce morisca a inceput sa se invarta (30rpm de ex., programabil in soft)- opreste volatage boost-ul la 200rpm (programabil in soft), prag de la care morisca ar trebui sa fi ajuns la 12/24VAvantajul este ca la constructia statorului se pot pune mai putine spire si sarma mai groasa:- in plaja de turatie de la 30 la 200rpm, controler-ul face voltage boost (inzeceste tensiunea produsa de generator)- dupa 200rpm generatorul incarca acumulatorii la un curent mare (pentru ca sarma este mai putina si de diamtru mai mare)Am livrat astfel de controler la generatoare care pana la 300rpm sau mai sus nu produceau nimic si cu acest controler baga cativa amperi buni in baterii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum