Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INDICATOR LUMINI APRINSE

fwfw

Postări Recomandate

eu nu am mai urmarit subiectul asta fiindca problema mea fusese rezolvata de mai mult timp

dar se pare ca nici cel care a creat subiectul nu l-a mai urmarit, fiindca eu i-am zis sa-mi zica pe mp o adresade email sa-i trimit schema; cineva mi-a dat pe mp adresa de mail si a zis ca vrea schema si eu am trimis-o la [email protected]

o sa o mai trimit si la [email protected] si probabil o sa apara pe site

Pai eu te rugasem pe MP, ca sa nu umplem subiectul de adrese. Si asta pt ca tu ai spus "mp si trimit schema". Si, da, eu sint cel de pe yahoo, doar ca n-am primit schema :shock: :roll:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fwfw

3

• diaconuliviu

3

• ironickSQUAD

2

• dragostalpau

2

gata, s-a rezolvat :roll:

Posted Image

si comentariul:

"Cu datele din schema alarma tine vreo 5 secunde (in caza ca vrei sa stai in masina cu luminile de pozitie aprinse). Pentru marirea/micsorarea timpului de alarmare se modifica valorile R6 si C1.

Ce nu e in schema e un rezistor de vreo 100-200 ohmi pe care l-am pus dupa si fara de care temporizarea nu mai merge. Se pune in serie cu buzerul.

Ca buzer am folosit un buzer cu oscilator, cumparat gata facut, care emite un sunet de vreo 3KHz si care a costat 39.000

Semnificatia conexiunilor:

+BZ = alimentare + buzer

-BZ = alimentare - buzer

P = conectare la un punct la care exista tensiune cind se aprind luminile de pozitie

A = conectare la un punct la care exista tensiune cind se pune contactul"

Link spre comentariu

Stie cineva daca se gasesc ceasuri asa zis "de masa" sau "desteptator" electronice dar la care soneria sa nu aiba acel "clasic" <> ci altceva mai "uman"? Sau cit costa un "clopotel" (acea alarma folosita pe Daewoo cu acelasi scop?)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări