wangine Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Salutare Am ajuns la o dilema destul de mare si fiecare parere ma poate scuti de bani pierdutiDe ceva vreme (ani) am folosit mai multe compilere gen microelectronica ,MPLAB C30/18 ,CCS 16/18/24/32/Hi-tech si full si lite si acum a venit vremea sa ma decid sa cumpar unul din ele .Neajunsuri au toate dar combinate prin anumite locuri cu ASM ul iese cate ceva Ce anume sa aleg, ce folositi voi de exemplu ca am inceput sa le incurc intre ele .MPLAB C 16 pentru midrange exista ? Va multumesc si astept sfaturi Link spre comentariu
deep-blue Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 Pai daca toate au neajunsuri care se rezolva cu insertie de cod asm mai bine folosesti SDCC. La ultimul proiect nici n-am mai avut nevoie de asm. Link spre comentariu
Cristiano Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 De (putina, ce-i drept) ceva vreme HiTech (acum parte Microchip) ofera versiune Lite pentru aproape toate compilatoarele lor (mai putin PIC24/dsPIC). Cred ca e o optiune buna, licenta permite si utilizarea in scopuri comerciale si un cod bine scris poate elimina o parte din neajunsurile lipsei anumitor optimizari din versiunile full. Sunt suportate toate microcontrollerele (nu ca versiunile Lite initiale) si daca-ti place cum lucreaza, poti cumpara si versiunea full. Un alt avantaj ar fi ca se integreaza foarte bine in MPLAB, poti folosi usor ICD2 / RealICE / etc (probabil nu e singurul care poate asta, dar cu siguranta sunt si unele care nu pot, ceea ce le descalifica din start pt. un utilizator serios). Un dezavantaj totusi: costa cam mult (mai mult decat majoritatea celorlalte, poate doar IAR-ul sa fie mai scump), dar daca lucrezi in mediu comercial atunci merita. Detalii: http://www.htsoft.com/products/compiler ... -modes.php http://www.htsoft.com/products/compiler ... -modes.php http://www.htsoft.com/products/compiler ... -modes.php Link spre comentariu
wangine Postat Iunie 17, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2009 SDCC ul dupa cate vad nu se integreaza prea bine in MPLAB . Si cand am spus de neajunsuri ma refeream la operatii critice si exacte ppentru modul general lucreaza bine toate . Cu HI_TECH ul am incercat si lite si pro , diferente nu prea semnificative daca codul e scris precis si la subiect. Chiar pot sa spun ca este programul cu care am lucrat cel mai mult dar parca mult mai multe facilitati are CCS ul de exemplu la functiile predefinite http://www.ccsinfo.com/content.php?page=pcdcompspecific Inca mai stau in dubii pentru ca CCS ul nu-l cunosc atat de bine dar vad ca are mult mai multe optimizari Cea mai importanta ca merg mai multe sub-functii in alte functii de biblioteca ceea ce la HI-TECH nici o sansa Mai ales daca functiile sun putin mai complexe . De exemplu nu am reusit sa fac afisarea a trei porturi in acelasi timp cea ce in CCS vad ca merge In fine mai testez pentru ca banii nui da o firma ci eu asa ca trebuie sa iau o decizie corecta Va multumesc pentru sfaturi si mai astept pareri si concluzii de la altii poate care au descoperit neajunsuri la ele mai jos comparatia facuta de ei http://www.ccsinfo.com/content.php?page=newcompilercomp Diferenta de pret m-a facut sa stau pe ganduri fata de HI-TECH De ce este HI_TECH mai scump si stie mai putine fata de CCS ? Aveti idee? Link spre comentariu
Cristiano Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 N-as fi asa sigur ca acea comparatie e buna, am vazut cel putin vreo 2 chestii despre HiTech care nu sunt adevarate. In plus, HiTech a fost recent achizitionata de Microchip, banuiesc ca nu degeaba. In fine, nu vreau sa fac reclama gratuita, asa ca testeaza si vezi ce ti se potriveste mai bine, daca se poate compiland direct acelasi cod si vezi cum se descurca fiecare. Link spre comentariu
wangine Postat Iunie 19, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2009 asa ca testeaza si vezi ce ti se potriveste mai bine, daca se poate compiland direct acelasi cod si vezi cum se descurca fiecare.Corect de aceea am cerut si pe aici pareri. Mai multe sfaturi mai multe sanse de a alege ceva mai bun :daDe descurcat se descurca la fel chiar mai bine HI-TECH ul dar ma gandeam ca voi ajunge intro zi la aplicatii mai stricte ,precise si critice si asta m-a facut sa ma gandesc mai bine Inca nu sunt decis :cry: Link spre comentariu
bld Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Eu intr-un proiect serios nu m-as baza pe librariile de functii care vin cu un anumit compilator. Ca daca e un bug acolo, o data ca e foarte greu de gasit si in plus dupa ce l-ai gasit nu stiu daca ai vreo putere de a-l fixa altfel decat reununtand la acea librarie si inlocuind-o cu un proprie.CCS e cam indepartat de standardul ANSI si daca ai sa lucrezi cumva pentru companii mari, o sa-ti ceara sa respecti tot felu de criterii de calitate in SW tau (respectarea standardului ANSI pentru a spori portabilitatea codului, poate fi unul din creiterii adesea) si s-ar putea sa nu-ti mai placa CCS.Acu' eu nu stiu ce afacere/afaceri ai tu, dar mi-am dat si eu cu parerea, ca tot e forum aici. Link spre comentariu
Vizitator pmar_kpj Postat August 1, 2009 Partajează Postat August 1, 2009 eu m-am obisnuit cu ccs-ul! dar am si eu o intrebare : de unde pot sa cumpar o licenta de ccs? ca uneori ajunge transportul mai mult ca obiectul (pachet software) in sine!multumesc Link spre comentariu
caddyct Postat August 21, 2009 Partajează Postat August 21, 2009 Salutare MPLAB C 16 pentru midrange exista ? Va multumesc si astept sfaturiExista MPLAB C18 C Compiler Evaluation Version sau Student Version.Le gasesti pe microchip.comAm lucrat destul in el.Difera mult fata de sa zicem Hi Tech C sau CCS in privinta librariilor si functiilor.Dar nu e nici foarte greu de abordat. Link spre comentariu
wangine Postat Iulie 26, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2010 solvedMltumesc tuturorAm ramas la CCS Motive sunt mai multe.1- accepta functii recursive daca sunt oprite intr-un punct2- documentatia si sprijinul pe forum este imens3- diferenta de marime a hexului la aceleasi aplicatii scrise in diferite programe este vizibila4- viteza proiectelor mele a crescut simtitor de la cateva zile la cateva ore s-au minute depinzand normal de complexitate5- depanarea foarte eficace trimiterea si definitia fiecarei errori in parte iarasi un aspect destul de importantalte compilere pentru greseli minore nu neaparat de sintaxa te trimit la alte linii gresite si mai mult te incurca6- daca ma mai gandesc mai bine ar mai fi.Sper ca va fi de folos si altora Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum