Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru probleme

Vizitator crocodylu

Postări Recomandate

Vizitator crocodylu

Salut am facut un filtru pentru subwoofer dintrun condensator de 330 uf,220v si o bobina facuta de mine din sarma de cupru cu diametrul de 1 mm.Dar cand dau statia mai tere se incalzeste firul de la boxe .Poate sa-mi spuna cineva de ce se intampla acest lucru????????????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

5

• Stefan

4

• lucione_cip

3

• George(sb)

1

Top autori în acest subiect

nuprea inteleg eu ce limbi vorbesti tu pe acolo, dar daca vrei sa faci un filtru la nimereala, iti recomand sa pui un condensator de 40uf sau 4 de 10uf daca nu gasesti, de tip MKT la 160-250v, si sa iei o bucata de fier groasa cat degetul si sa te apuci sa bobinezi pe ea, vezi ca in momentul in care bobinezi pe miez, ai nevoie de mult mai putine spire decat in aer, incearca pentru inceput cu toata sarma pre care o ai, si incepi sa dai jos din spire pana ajungi la un rezultat multumitor

Link spre comentariu
Vizitator crocodylu

Folosesc o statie electronica industriala AS2050, difuzorul e pe 8 ohmi si scoate 150w , filtrul nu lam calculat pentru ca nu stu cum .

Link spre comentariu
Vizitator crocodylu

Am un filtru pe 3 cai (cumparat din magazin) dar nu taie basul al frecvente joase. Daca pun doar un condensator fara bobina se mai incalzeste?

Link spre comentariu

Folosesc o statie electronica industriala AS2050, difuzorul e pe 8 ohmi si scoate 150w , filtrul nu lam calculat pentru ca nu stu cum .

AS2050 nu scoate mai mult de 16Vef pe iesire deci cel mult 30W sinusoidali/8 ohmi. A fost facuta de fabrica sa lucreze cu sarccini de 4 ohmi si scotea 50W.
Link spre comentariu

eu am inteles ca diful are 150W chiar daca exprimarea lui crocodylu a fost oarecum gresita.

oricum are o problema grava pe acolo daca se incalzesc firele (sau firele sunt f. subtiri) si mai bine renunta la filtru.

Link spre comentariu

Apropo de filtrul lui Crocodylu : acum am citit cu atentie ! A folosit o bobina facuta cu sirma de 1 (nu stim cite spire !) pe care banuiesc ca a pus-o in serie cu difuzorul si nu in paralel. Dar condensatorul de 330uF nu e cam mare ? I-am calculat reactanta la 100Hz si e de 4ohmi. Cum vine in paralel cu difuzorul ar cam fi ceva curent consumat din statie ! Si daca are fire cu sectiunea mai mica de 1mmp ? :nas:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu o intrebare, daca tot e deschis acest subiect.Vreau si eu sa fac un filrru si nu mai am sarma de 1mm si vreau sa stiu daca pot sa folosesc mai multe sarme mai subtiri ??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări