lorik199 Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 salutstiu ca poate pare o intrebare banala, dar as vrea sa stiu : de ce?am facut un preamplificator cu lampa si filamentul este alimentat in ccpt filtraj am pus un condensator de 6800uF/25vsi acest condensator sta fierbinte, si nu stiu de ce filamentul lampii consuma 0,6 A si e alimentata cu o tensiune de 6,3 Vtotusi functioneaza aproape non-stop de o luna si n-are nici pe naiba Link spre comentariu
Laci Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Poate il incalzeste filamentul de la lampa, poate ai pus prea aproape, ori prin firul gros de cupru cu ce ai legat la filament.Un condensator se mai incalzeste daca ai legat invers, sau daca curent ce trece prin el e mare. Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Poate il incalzeste filamentul de la lampa, poate ai pus prea aproape, ori prin firul gros de cupru cu ce ai legat la filament.Un condensator se mai incalzeste daca ai legat invers, sau daca curent ce trece prin el e mare.Sau daca tensiunea pe care o filtraza nu este tocmai continua... Trebuie verificat daca nu cumva este strapunsa o dioda din punte si pe condensator este si o componenta de curent alternativ. BAFTA! Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 au dreptate baietii de mai sus ......vezi poate bubuie mie mia bubuit unu de 2200 16v si a facut numai puf prin camera eu lam pus la 24 vcc Link spre comentariu
zal Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Ca s? nu fie dubii c? se încinge de la filamentul l?mpii, prin firele de Cu, f? pe ambele terminale cîte o bucl? mic?, adic? un ?unt termic. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 13, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2009 firele sunt multifilare, si sigur n-are nimic treba cu caldura degajata de filament de alimentat invers sigur nu e asa, l-am alimentat corect o sa incerc sa-l inlocuies dar o sa fac si o mica bucla cum a zis dl. zal o sa incerc si cu inlocuirea puntii de diode, poate s-a ars dar nu cred....... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Ar mai fi posibilitatea ca cond s? fie prost, cu pierderi mari, ca s? verifici m?soar? curentul consumat de el cu ampermetrul în serie cu unul din terminalele condului. Eventual faci asta cu el scos din montaj ?i alimentat de la o surs? separat?. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Inainte de a pune un condensator electrolitic intr-un montaj (la unele de capacitati/tensiuni mari e nevoie si de formare) eu il verific sa nu aibe pierderi, astfel: cu un multimetru analogic (cu ac) setat pe masurat rezistente se pun firele de masura pe condensator - acul se va ridica si dupa ce atinge un maxim va reveni SPRE zero ; se pun firele invers si din nou acul va misca spre un maxim (mai mare ca prima data) dupa care se va urmari ca acul sa AJUNGA pe zero si sa ramina acolo. La urmatoarele inversari succesive de polaritate a firelor de test acul va "bate" la fel ca la a doua incercare. Daca acul ajunge la zero (sau aproape) dar dupa aceea incepe din nou sa urce inseamna ca acel condensator are pierderi mari si se poate arunca. E bine ca acul sa se intoarca la zero si sa stea acolo (5 secunde de test sint suficiente). Unele condensatoare i-si pot reveni dupa o sumara formare dar majoritatea sint irecuperabile. Domeniul ohmetrului se va fixa in functie de capacitatea condensatorului masurat, la MAVO2 fiind : x1 - max15000uF, x10 - max1500uf, x100 - max150uF, x1K - max15uF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum