marian_valcea Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 As vrea sa imi construiesc un montaj cu care sa pot verifica tranzistoare npn si pnp.Imi puteti da poze sau ceva dupa care sa pot realiza montajul. Link spre comentariu
MATTRIXTHEFT Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Nu inteleg , de ce nu le verifici cu un multimetru ? Ce fel de verificare vrei sa faci ? Fii mai explicit... Am cateva scheme de genul asta , dar la ora asta sunt depasite comparativ cu multimetrele de pe piata... Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 fii mai explicit .!! si cu un multimetru chinezesc de 15lei poti masura tranzistorii (nu ca al meu ar fi alta natie ) Link spre comentariu
marian_valcea Postat Iunie 12, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2009 punele aici poate reusesc sa fac ceva cu ele. Link spre comentariu
MATTRIXTHEFT Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Sincer am incercat , dar nu am un aparat foto , iar cu telefonul , pozele imi ies ca dracu' , nu se vad clar... Link spre comentariu
marian_valcea Postat Iunie 13, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2009 Era un montaj in care puneai tranzistorul pe care il vroiai si se aprindea un bec.Dar nu il mai gasesc. Link spre comentariu
MATTRIXTHEFT Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Imi merge net-ul ca naiba ! Uite , incerc... M-apuc de un restart ca explodez ! Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html http://sound.westhost.com/project31.htm http://www.discovercircuits.com/PDF-FILES/xistrtst.pdf http://www.googletutor.com/google-manual/ Link spre comentariu
marian_valcea Postat Iunie 13, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2009 Daca mai vreimai fa o data pozele k nu se inteleg prea bine si incearca la soare si fara zoom mie unul mi se vad mai bine cand fac poze cu telefonul meu. Link spre comentariu
MATTRIXTHEFT Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Ok , voi incerca din nou , dar sa stii ca schemele postate de ghimpe-- mi se par destul de OK , si chiar sunt ceva mai elaborate , inteligente. Acum , eu tot nu pricep la ce-ti trebuie asa ceva dar , ma rog , tu stii... O sa incerc sa fac niste foto mai bune , adevarul e ca nu ma pasioneaza deloc fotografiile Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 Poti verifica tranzistorii ca pe diode, e ca si cum ai masura doua diode: una intre B si E si una intre B si C. tensiunea de deschidere care trebuie sa iasa din masuratori intre 0.4-0.6V pentru Siliciu. in schimb nu uita sa masori si rezistenta CE pentru ca de multe ori se strapung asa tranzistorii, rezistenta CE trebuie sa tinda la infinit (mai ales pe aparatele care pot masura pana la 2Mohmi).Cand masori tine cont de diferenta de polaritate dinte npn si pnp. de exemplu, cel NPN trebuie sa conduca atunci cand pui borna pozitiva a aparatului pe baza iar cea negativa pe C si E. pentru PNP inversezi bornele aparatului.dupa ce faci verificarea jonctiunilor poti masura si factorul hFe cu multimetrul, pentru tranzistorii in alte capsule decat TO-92 poti sa tragi fire de la multimetru. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 La multimetrele digitale testerul ro?u are tensiune + ptr m?surarea rez. Ptr m?surarea rez c-e e bun un aparat cu scala de 200MOhmi. Pe scala cu diode se pot face compara?ii între m?rimea a?chiei de Si ?i a jonc?iunilor din trz, astfel se descoper? u?or cei falsifica?i (dup? oarecare experien??). Cu cît mai mic? indica?ia, cu atît mai mare jonc?iunea ?i deci mai capabil? în curent.M?sur?torile se fac f?r? a ?ine trz cu mîna, c? influen?eaz? valoarea afi?at?, se pune pe un suport izolant, dar în nici un caz hîrtie cretat?, sau de revist? colorat?, ori linoleum, sînt higroscopice ?i pot deschide trz. La cele în capsul? TO3, TO67 se va evita iluminarea terminalelor cu tub de Ne sau la soare, ptr a nu deveni fototranzistor. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Iunie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2009 Am reusit multumesc mult k nu am la multimetru chiestia aia pentru tranzistori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum