Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator 500w

Postări Recomandate

• Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

M? mir c? nu observ? nimeni ce hal de trz sînt în schem?: diferen?ialul ?i trz din sursa de cc au numai 45Vce, nici BC256, 556 nu se simt bine la tensiunea aia de alimentare, ar trebui acolo 2SA970 sau MPSA92. În etajul pilot ni?te MJE340-350 cu radiatoare de 5cm2, trz superdiod? MJE340 sau mai bine KSE340 (capsula izolat?), cu rez de 3,3k înlocuit? cu un semireglabil de 5k, trz prefinali MJE15030-15031 sau 15032-15033. Abia dup? asta s? v? face?i griji de trz finali, care orice tip ar fi, minim 4 perechi sînt necesari acolo.

La capitolul ''fine?uri'': lips? cond în paralel pe intrare contra semnale ultrasonore, lips? cond paralel cu rez din bucla de amplificare ptr compensare, lips? rez de echilibrare la trz din diferen?ial, lips? cond b-c la trz pnp surs? de cc din etajul pilot, iar cel de la trz npn e prea mic. Cond de 47nF e pus aiurea, trebuie între c-e trz superdiod?. Lips? orice limitare în etajul prefinal ?i orice protec?ie în afara siguran?ei de pe dif, nu pricep de ce nu a pus ?i pe aliment?ri, probabil îi plac artificiile turcului.

Puterea va fi de 200W/8 Ohmi ?i aproape dublu pe 4 Ohmi.

indy666, ar fi bine s? cau?i o schem? mai evoluat? ?i mai bine conceput?, pe urm?, în func?ie de preg?tirea ta, poate ar fi bine s? începi cu ceva mai u?or, un amplif de putere mare nu e simplu de f?cut.

Link spre comentariu

zal ai cam spus tot ce se poate spune despre schema aceasta. in concluzie caut alta.sau daca are cineva o schema de putere in jur de 500w/4 ohm si care a testat-o il rog frumos sa ma ajute.nu sunt incepator dar nici de talia lui zal. imi datusem si eu seama de niste chestii cum ar fi tensiunea cam la limita pentru tranz finali si partea cu superdioda dar ...... experienta isi spune cuvantu.ms frumos zal

Link spre comentariu

cel de jos e o chinezarie care se lauda cu 2x300w. parerea mea este ca are max 2x100w.amplif care urmeaza sa le fac vreau sa le pun in acea cutie la care pastrez vumetrele si partea de corector ton cu intrarile de mic cu ecou. restul le scot si inlocuiesc.dupa cum ziceam am un traf care cel de la care l-am luat zice ca are 1200wtraful are sectiunea de 50cm2 de forma E+Ibobinat in primar cu sarma de 1.2 si secundar 2x50 cu sarma de 1.8acu mai trebuie sa gasesc schema potrivita.

Link spre comentariu

Am intrebat deoarece am un prieten care si-a luat un QinShun 89F nou (cu 220ron dupa net) si in reclama zicea de 350W dar aia e puterea maxima consumata de la retea. L-am verificat la iesire, pe osciloscop, ca sursa de semnal folosind un generator E0501 si scoate 2x80W sinus...

Link spre comentariu

Poate nu ai m?surat bine sec?iunea, se ia numai limba central? a tolei x grosimea pachetului. La 50cm2 ar avea 20kg cel pu?in. :nebunrau:

Am intrebat deoarece am un prieten care si-a luat un QinShun 89F nou (cu 220ron dupa net) si in reclama zicea de 350W dar aia e puterea maxima consumata de la retea. L-am verificat la iesire, pe osciloscop, ca sursa de semnal folosind un generator E0501 si scoate 2x80W sinus...

E corect, la 40% randamentul clasei AB rezult? din calcul o putere de 2x70W sinus.
Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG

am si eu un amplif dela kinezesc are aproape 100w in 4 ohm pe canal in 8 ohm are cam 60w pe canal eu sunt multumit de el am 2 boxe de 150w max si 75w reali ... imi place cum se aude

Link spre comentariu

GABYGABYYBAGYBAG si mie imi place cum se aude in casa dar daca scot boxele afara ma fac de ras.dau volum pana se duc vumetrele pe rosu si nu e cine stie ce. langa boxe se aude normal dar la distanta mai mare de 10 metri incep sa se simta trosnituri si alte distorsiuni.pe aceleasi boxe am avut si statia din discoteca (sunt din marsani daca cunoaste careva) care era la reparat si nu sunt cuvinte sa explic cum se auzeau.. impecabil si puternic.zal ms frumos pentru schema. Dupa bac ma apuc de ea si o sa revin atunci cu detalii si poze cu ce o sa reusesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări