Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator 500w

Postări Recomandate

• Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Schema pare ok ca topologie, valori piese, tensiune alimentare etc. Asta la prima vedere. Parerea mea este ca ar mai trebui o pereche de MJ-uri la etajul final pt fiabilitate. Problema asta cu cablajul n-am inteles-o niciodata. Ca sa abordezi 500w ar trebui sa nu fie o problema pt tine sa faci un cablaj ca nu e mare filozofie. Pot sa ti-l fac cand am timp (desenul la 1:1) daca vrei, da-mi un PM si se rezolva dar la urmatoarea constructie cine ti-l face? Fara suparare, dar e o problema esentiala la orice constructie cu care ar trebui sa te obisnuiesti... :da

Link spre comentariu

Lasind la o parte faptul ca Florin are dreptate , mi-e imposibil sa cred ca amplificatorul din schema asigura o putere de 500W... Si asta fiind vorba de MJE ca tranzistori finali . Daca ai pune in locul lor BD 249 -250 , performantele ar scadea drastic. Schema arata perfect functionala , dar dupa ce vad in ea , ar trebui sa fie vorba de ceva in jur de max.250W , si iti recomand sa imperechezi finalii cat mai bine , la tensiunea de + - 70Vcc orice dezechilibru e un dezastru.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

domnilor credeti ca cineva care cere un desen pentru un cablaj imprimat ,va duce la bun sfirsit constructia unui etaj final de 500W?eu nu cred!puteri asa de mari pun probleme si celor experimentati,cum o sa se descurce cineva care nici macar cablajul nu este in stare sa l proiecteze?

Link spre comentariu

Va multumesc pentru lamurirea cu privinta la funtionabilitatea schemei si inlocuirea tranzistorilor. era mult mai usor cu acele bd ca se prind mai usor pe radiator.in legatura cu cablaju. m-am cam grabit cand am cerut, oricum intre timp am facut si cablajul cu creionul si foaia ca pe calculator ma bat clar programele in domeniu.referitor la putere io zic ca scoate mai mult de 250w avand in vedere alimentarea.si inca o intrebare. daca mai adaug 2 prechi de tranzistori ce trebuie sa mai modific in afara de prefinali?vreau sa fac un amplif care in primul rand sa reziste la zeci de ore de functionare atunci cand e cazul si care sa nu se incinga asa tare. traf am deja facut putere 1200 W tensiuni secundar 2x50

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări