Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema kit adelaida

nnnnnn

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nnnnnn

28

• remus68

24

• miron1947

6

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Ai spus ca atunci cind pui radiatorul la masa dispar zgomotele...Deci ai probleme cu masa ! Nu e facuta corect ! Nu e necesar sa faci ce ai postat mai sus . Uite aici http://sound.westhost.com/project27.htm in figura 1B este aratat cum se face o legatura corecta la masa. La corectorul acela UA1 nu amplifica (amplificarea e R105/R104 + 1 = 2 , dar mai are pierderi pe rezistentele din intrare) si in plus ii trebuie modificari pentru a fi alimentat cu tensiune asimetrica.

Link spre comentariu

amplifu e mono si are alimentare asimetrica legaturile sunt la fel c acolo decat ca eu am 2 trafuri si corector nu are deocamdatalegatura facuta de mine la masa nu este corecta? brumul acela dispare de tot dc deconectez amplifu de la peramp.

Link spre comentariu

Daca pe placa preamplificatorului tau ai avea potentiometre, mufe, comutatoare ea ar trebui sa stea pe partea interioara a panoului frontal pentru a avea acces la cele enumerate mai sus. Placa se poate prinde de panou cu ajutorul piulitelor potentiometrelor si cu al unor coltare. Peste aceasta se monteaza un ecran de tabla indoita care acopera din toate partile montajul pentru a nu fi perturbat de radiatiile transformatorului. Montajele mici se pot acoperi cu tabla de conserva (identic cum sint ecranate selectoarele de canale din TV) iar la montajele mai mari se poate utiliza tabla zincata de 0,4...0,7mm . Ideal ar fi tabla de 1mm dar e mai greu de prelucrat. NU se fac ecrane din tabla de aluminiu.

Link spre comentariu

acum modific schema dela tine (poate ii fac si un cablaj) dc zgomotul persista le ecranez pe amandoua am o cutie din tabla dintr-un calculator vechi unde incap lejer toatemasa corectorului este vee-?

Link spre comentariu

schema asta http://sound.westhost.com/project94.htm pusa de tine

"NU faci partea de preamplificare cu operationalul UA1 si vei realiza doar montajul de la pinul 1 in dreapta (cel cu UA2 si potentiometrele). In locul montajului cu UA1 va fi preamplificatorul tau. ATENTIE ! Corectorul fiind alimentat diferential (si tu ai alimentare asimetrica) vei face o mica completare : Pinul 3 de la UA2 nu il vei conecta la masa ! Montezi o rezistenta de 47k de la plusul alimentarii la pin 3 (intrarea neinversoare a OP) si inca una de exact aceeasi valoare de la pin 3 la masa (peste aceasta pusa la masa poti pune in paralel un electrolitic de 22...100uF)."

masa o sa fie -vee?

Link spre comentariu

Da, pinul integratului marcat cu -Vee pe schema va fi pus (pentru alimentare asimetrica) la masa. Iar pinul pus la masa (pe schema) va fi conectat (asa cum am spus mai sus) intre cele doua rezistente inseriate intre + si masa. Punctul comun dintre cele doua rezistenta se numeste masa flotanta.

Link spre comentariu

O mare greseala ! Daca il faci stereo cu TL072 va trebui sa ai pe aceeasi placa cele doua canale NU sa utilizezi jumatate din OP . Atunci cind ramin nefolosite operationale dintr-o capsula cu 2 sau 4 unitati la cele neutilizate se unesc pinii IINV si OUT iar INEINV se pune la masa cu R=10K. Poti face cite un corector pe canal, fiecare cu TL071 si neaparat reproiectezi cablajul.

Link spre comentariu

corectorul va fi monoce vrei sa spui prin "neaparat reproiectezi cablajul" daca e nevoie il fac din nou nu e nici o problema ,dar ce trebuie sa urmaresc atunci cand il proiectez,am citit ,cred ca pe forum, ca felul in care este proiectat cablaju la montajele hi fi poate afecta calitatea audio. am facut modificarile si arata cam asa.

Link spre comentariu
:rade: Cablaju'-i varza! Integratul e vazut dinspre partea plantata, potentiometrele dinspre cea placata, alimentarea integratului e pe pinii 4,5 (trebuie pe 4,8), rezistentele de la intrare puse aiurea :nebunrau: Daca vrei sa-l faci mono proiecteaza cablajul pentru TL071 :aut:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări