Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema kit adelaida

nnnnnn

Postări Recomandate

brumul a aparut cand am montat potentiometrul de volum dupa cum am spus am folosit cabluri cam lungi si vechi luate dintr-un magnetofon si nu e nici o problema dc nu folosesc intreaga capacitate a placii de sunet calculatorul il folosesc in general preampu l-am facut mai ales pt un mp4 ,il foloseam la maxim si se termina prea repede bateria

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nnnnnn

28

• remus68

24

• miron1947

6

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

se alimenteaza prin usb si mie frica sanu-l stric .am facut toate legaturile cu cablu ecranat si tot la fel pe langa acel fssss se aude si un brrrr e posibil sa fie din cauza ca toate componentele statiei:traf, filtraje,etaj final,stabilizator,potentiometri,mufe sunt puse pe o tabla de aluminiu cu rol de radiator pentru tranzistoarele finale (izolate) si de pe care ia semnal? daca da. se mai poate face ceva? sau ramane asa cum e.

Link spre comentariu

Brumul provine in mod sigur de la conexiunile la masa facute aiurea. Fisiitul il ai de la amplificarea prea mare a montajului (de care nu ai nevoie tinind cont de unde iei semnalul). Schimba R7,R8 = 2k2 si R9,R11 = 47K ; ar trebui sa dispara fisiitul, volumul s-ar regla si el cit de cit normal si nu e exclus chiar sa dispara si brumul. :da Bineinteles si ecranajul, daca e pe linga traf (mai aproape de 20cm).

Link spre comentariu

componentele sunt cam inghesuite cred ca preampu e la nici 10 cm de trafu amplifului de puteremodificarile ii reduc atat tensiunea de alimentare cat si semnalu de iesire. ar trebui sa mearga amplificarea e cam mare (inainte mergeam cu semnalu din winamp la maxim iar acum la nici un sfert) asta cu alimentare de 12v si o rezisteta de 2k2 pe intrare.

Link spre comentariu

Daca ai pus la intrare 2K2 in serie cu C1,C2 asta inseamna ca la intrarea OP ai 30% din semnalul de la iesirea din calculator. Opereaza modificarile mentionate de mine si exclude rezistentele puse in serie cu intrarea.

Link spre comentariu

booon am facut modificarile si s-a redus mult amplificarea cam la jumate brumul aproape a disparut iar acel fsss se aude mai incet (eu credeam ca asa e normal sa se auda fsss il am pana si pa sistemu de boxe de la calculator) amplificare e totusi prea mica ce fac, mai micsorez rezistenta de 47k?

Link spre comentariu

In locul ei (pe un canal) pui un semireglabil de 100K si reglezi din el cit ai nevoie, astfel incit cu volumul la maxim sa fie la limita de a distorsiona. Masori rezistenta si pui pe amindoua canalele rezistente de acea valoare.

Link spre comentariu

nu stiu de ce dar cad fac scurt intre masa si rediator dispar toate zgomotele, am pus si un condensator intre ele (merge mai bine) la preamp am marit r7 r8 la 70k si acel brum este aproape inexistent. in continuare vreau sa fac si un corector de ton mono cu operationale bas medii inalte. astept propunerile voastre.

Link spre comentariu

Brumul provine ,dupa cum am spus ceva mai sus, de la legatura de masa facuta aiurea . Intra pe forum la amplificatoare si citeste al doilea subiect; cind vei avea legaturi corecte brumul va disparea (daca nu te poti departa prea mult de traf va trebui sa ecranezi montajul). Ce rezistente ai folosit in bucla de reactie negativa ? R7,8-2k2, R9,11-70K ? (ai spus ca R7,8 e de 70K!!!) Intra pe http://sound.westhost.com/project94.htm si uita-te la figura 1 : NU faci partea de preamplificare cu operationalul UA1 si vei realiza doar montajul de la pinul 1 in dreapta (cel cu UA2 si potentiometrele). In locul montajului cu UA1 va fi preamplificatorul tau. :da ATENTIE ! Corectorul fiind alimentat diferential (si tu ai alimentare asimetrica) vei face o mica completare : Pinul 3 de la UA2 nu il vei conecta la masa ! Montezi o rezistenta de 47k de la plusul alimentarii la pin 3 (intrarea neinversoare a OP) si inca una de exact aceeasi valoare de la pin 3 la masa (peste aceasta pusa la masa poti pune in paralel un electrolitic de 22...100uF).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări