Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme amplif 100W romydesign

Vizitator cartof

Postări Recomandate

Vizitator cartof

http://www.superposter.ro/andrei/DSC00588.jpg

Uitati o poza cu inculpatul. Se prezinta a fi un amplif de 100W de la romydesign, si cica c-ar alimenta cu 24-50V. Testele pe 2 module au demonstrat ca unul nu functioneaza (am un semnal slab, f-te distorsionat la ieshire) si altul nu scoate peste 1W putere (cum il atac mai tare, intra in saturatie si distorsioneaza). In prospect, aparatul e prezentat ca a avea o pereche de prefinali in clasa B (BD-urile alea) care amplifica semnalul si-l dua pe ieshire. Cand este atacat mai tare, apare o cadere de tensiune pe o rezistenta care comanda printr-o dioda deschiderea finalilor NPN amandoi (Ei spun ca-n clasa B si aia, eu nu prea pricep cum), mai degraba in clasa A legati in punte. La cel de-al doilea am un semnal bun si amplificare dragutza pe sarcini mari. Pe 8 Ohmi, de-abia se chinuie si intra in saturatie imediat.

intrebari acu :

1) mai are cineva astfel de module ?

2) ele chiar au nevoie de 50V ? la 40V nu merg ? Cf. prospectului, ar trebui sa da.

3) ce sa-i fac primlui care nu scoate semnal ? sa fie de la faptul ca am bagat doar 40V in el sau e ceva ars ? Cf. masuratorilor mele un V CE la un tranyistor este f-te mic, lucru care ma impinge sa cred ca e ars. ce pareri aveti ?

astept raspuns aici sau la < andrei @ superposter.ro >

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wiz26

1

• Shambala

1

• Silviu Sprinceana

1

Top autori în acest subiect

Salut.Da un search pe forum dupa "quad 405", si verifica dupa schema.Am avut si eu acu mult timp doua montaje la fel+aceleasi probleme.Au sfarsit grav :), nu am avut rabdare cu ele pt ca nu stiam nimic de quad.Acu am un amplif stereo pe la 2X58 V si functioneaza excelent.E totusi posibil sa nu mearga la tensiunea aia... vezi pe la rezistentele de putere... parca trebe de valori mai mici cand e tensiunea mai mica...nu mai tin minte...

Link spre comentariu

nu are nici o legatura cu tensiunea de alimentare. ar trebui sa mearga asa cum scrie de la 24 la 50V. ori ai legat ceva gresit, ori e defect.

Link spre comentariu

Totusi, cu ce tensiune de alimentare lucreaza?Cel mai simplu e sa introduci un semnal sinusoidal de amplitudine si perioada constanta cu marimea egala cu valoarea indicata de fabricant.Pe iesirea de dif cuplezi un " ciolan" bobinat cu nichelina care sa aiba impedanta si vreo 30-50W, indicata de fabricant.Vizuallizezi cu osciloscopul in colectoarele tuturor etajelor amplificatorului si identifici care din acesta limiteaza.(poate fi limitare pe + sau pe - sau ambele), daca totul functioneaza normal la iesire pe ciolan pe mediana finalilor trebuie sa ai un semnal sinusoidal mult amplificat.Cu un aparat de masura si masurind tensiunile cam bâjbâi si s-ar putea sa nu rezolvi nimic. Doar sa-ti creasca tensiunea(arteriala)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări