Vizitator Gothmog Postat Iulie 26, 2004 Partajează Postat Iulie 26, 2004 Stie cineva daca am nevoie de licenta sa emit cu o statie president billy ,care a fost o vreme folosita de taximetristi, ce functioneaza pe 26.965-27.405 MHz si are o putere de 4W ? Cam ce raza acopera intr-un oras? Link spre comentariu
Vizitator yo7lkt Postat Iulie 29, 2004 Partajează Postat Iulie 29, 2004 In principiu nu este nevoie de licenta, aceasta fiind o banda libera. O simpla cerere la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei - centrul zonal de care apartii, pentru luare in evidenta. doar pentru 27MHz (26.965-27.405 MHz). Asa spun reglementarile actuale. In schimb personal din cati amatori de CB cunosc eu, nu stiu daca cineva a solicitat in scris acest lucru. Atentie la depasirea limiteleor de frecventa. Aceasta cade sub incidenta legii si se pedepseste. La fel transmiterea sau retransmiterea de programe. O poti folosi linistit pentru a lua legatura cu alti amici Cu o antena pt 27MHz, bine acordata, degajata si in conditii de propagare buna, se pot lua legaturi la distante apreciabile. In oras merge destul de bine insa in conditii de portabil sau mobil este posibil ca in anumite locuri din cauza topografiei locului (cladiri inalte etc) semnalul sa mai scada ca intensitate, dar trebuie sa te auzi totusi bine. Eventual pt mai multe informatii da-mi un email ( [email protected] ), sau un tel.0253/410058; 0740/090312; 0726/356774. yo7lkt - Nelu Link spre comentariu
Vizitator adyman Postat August 11, 2004 Partajează Postat August 11, 2004 Are dreptate YO7 cu citizen-band(27Mhz)poti face DX-uri cu tari ca Italia Rusia ,Turcia,asta numai in zilele cu propagare chiar si cu 4w dar cu antena pozitionata cat mai sus si acordata f.bine,eu personal am reusit asta mai demult cu un cobra de 40canale am/fm din 1900 toamna dar cu 10w. Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat August 12, 2004 Partajează Postat August 12, 2004 Cred ca puterea maxima de emisie in CB este de 10W, nicidecum de sute. Erau in trecut CB-isti care bagau zeci-sute de wati in antena, acum nu i-am mai auzit. In Italia, Rusia se practica la fel puteri de felul asta. Obsesia mea e ca puterea mare nu face decat sa creasca armonicile destul de tare incat sa deranjeze niste vecini care oricum sunt cu ochiipe antena ta de pa casa/bloc ca pe butelie. Mai degraba o antena bine-bine acordata, directiva face mult mai mult decat putere cu nemiluita. Iar pentru DX-uri mult mai indicat este SSB-ul, AM consumand putere aiurea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum