Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Viper50

nickrvl

Postări Recomandate

Salut.A facut cineva alimentare cu Viper50? E folosit ca sursa de 12V intr-un invertor si incerc sa-l reproduc. Din el se alimenteaza un ventilator de 0,25A un SG3525 care comanda IGBT-uri un LM324 si un led.Cam asta ar fi schema aproximativa, se apropie de adevar? nu sint sigur care sint diode zener si ma intriga faptul ca nu e un transformator ci doua bobine pe care e notat 470K.[attachment=1]2.pdf[/attachment]Aici e poza cu Viper si cele doua bobine in stinga sus, ca sa va dati seama de marime.[attachment=0]fata3e.jpg[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

4

• Depanatoru

2

• vasile eugen

2

• gauss

1

Top autori în acest subiect

Asa cum le-ai desenat bobinele alea sunt pe alimentare ( deparazitare ) Vdd a integratului si nu au rol in functionare , acolo unde scrie "drain" vine montat transformatorul sau ce o fi . Condensatorul U9 e montat invers si probabil minusul vine la masa , nu e in paralel cu dioda .

Link spre comentariu

Asa cum le-ai desenat bobinele alea sunt pe alimentare ( deparazitare ) Vdd a integratului si nu au rol in functionare , acolo unde scrie "drain" vine montat transformatorul sau ce o fi . Condensatorul U9 e montat invers si probabil minusul vine la masa , nu e in paralel cu dioda .

Credeti-ma ca e bine schema, cel putin pina aici, si nu este nici un transformator, de acea am si postat pentru ca ma intriga cum face de transforma din 310V in 12V fara traf, cu nespusa parere de rau spun ca nu am timp altfel il luam bucati bucati si tot ii dadeam de cap, Procedeul asta nu se cheama buck?boost? Intreb si eu pentru ca ma depaseste totalmente si poate poate se gseste un priceput.Uite si o poza in care se vede clar ca nu e traf.[attachment=0]saxo.jpg[/attachment]Daca vreti bag si fisierul Paint.NET cu toate layerele fata, spate cablaj etc facut dupa poze. Programul e free si e pe net.
Link spre comentariu

Atunci e un convertor "buck" ( coborator ) si cele doua bobine formeaza inductanta . Totusi pare sa fie ceva gresit sau la ora asta nu inteleg schema . Dar ma indoiesc ca poti scoate mai multa putere in conexiunea asta , fata de ce zici ca alimenteaza - e "adaptata" pentru situatia data .

Link spre comentariu

Atunci e un convertor "buck" ( coborator ) si cele doua bobine formeaza inductanta . Totusi pare sa fie ceva gresit sau la ora asta nu inteleg schema . Dar ma indoiesc ca poti scoate mai multa putere in conexiunea asta , fata de ce zici ca alimenteaza - e "adaptata" pentru situatia data .

Nu sustin sub nici o forma ca ar fi corecta schema, probabil ca e si incompleta pentru ca trebuie scoasa din restul insa condensatorul e bine asa si bobinele si am uitat sa trec la consumatori si releul din poza.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Viper50 este un controler flyback cu tranzistorul de putere incorporat, uita-te atent sa nu fie si un transformator pe acolo

inteleg ce spui ,dar eu spuneam ca am o rezistenta carbonizata (arsa), si nu stiu valoare si vreau sa pun la intimplare orice..........
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări