Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Repetor papagal cu ISD2532

Ovidanie

Postări Recomandate

Vreau sa construesc asa ceva si cand in cele din urma am gasit un proiect care sa-mi convina (adica totul mura in gura) am constatat ca nu merg link-urile de pe pagina principala. Ma agit pentru proiectul asta fiindca da fisierul .hex si explica ce sa modific functie de tipul de integrat folosit. Obligatoriu folosesc ISD2532, asta am in dotare.

Va rog sa ma ajutati, poate impreuna gasin acest proiect la alta adresa de unde voi putea descarca si softul pentru microcontroler.

Edit: Este vorba de proiectul asta: http://pmrbeach.wordpress.com/2009/04/2 ... ontroller/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

5

• yo6pir

3

• d2134

2

• yo3ihg

1

Top autori în acest subiect

Ovidiu, i-am lasat un mesaj pe site si l-am redirectionat si pe Email, sa vedem daca vrea sa repare link-urile catre softuri. Asta daca va citi ce i-am scris acolo:

Buona sera,

Signor , sono molto interessanti sul tuo progetto, ma i link a software non funziona comunque. Si prega di rivedere il link al software per aiutare me li. Molte Grazie.

P.S. Nu stiu italiana deloc. Traducerea a facut-o "Gogu". :da

Link spre comentariu

Se zice ca numai cel ce persevereaza, reuseste.

Daca am scris mesajul pe site-ul italianului, uite ca ruga a dat roade.

MERG TOATE LINK-URILE DE PE SITE ! :101

Cine doreste poate sa le descarce linistit de acolo.

73! si spor la construit. Ovidiu.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Posted Image

Cablajul este gata, marti primesc microcontrolerul gata programat, sarcina asta am pasat-o unui prieten. Ce idee am: repetor papagal cross-band. Simplu: doua transceivere unul in banda de 144 celalalt in bada de 432 stau pe receptie. Transceiver-ul care receptioneaza ceva activeaza papagalul, mesajul este inregistrat iar la sfarsitul mesajului ambele transceivere sunt trecute in emisie. Pentru banda de 70cm am deja un transceiver Philips iar pentru 2m ma mai gandesc, posibil FT230. La prima vedere ideea pare buna dar cand sa o pun in practica apare problema antenelor. Va rog putin ajutor.

73! YO8TPP Ovidiu

Link spre comentariu

La prima vedere ideea pare buna dar cand sa o pun in practica apare problema antenelor. Va rog putin ajutor.

Nu am inteles ce problema apare. Vrei sa aibe o diagrama de radiatie mai speciala? Sau se deranjeaza reciproc? Sau probleme la realizarea efectiva (inclusiv financiare)?
Link spre comentariu

Am nevoie de doua antene, antena pentru banda de 2m are nevoie de 2m liberi in jurul ei. Ce antene ar fi avantajoase? J-pole? Ground plane? O idee buna ar fi sa inchid tot repetorul, inclusiv antenele intr-o teava de plactic de 110mm. Voi cum ati proceda in cazul asta?Intre timp am primit un panou solar de 5W, sunt tentat sa schimb proiectul...fac repetor papagal numai in 2m si folosesc transceiver-ul SL70, avand consum mic la receptie am sanse mari ca in lunile de vara repetorul sa functioneze numai cu energie solara. Si in cazul asta chiar ca pot baga totul intr-o teava de 110 mm.

Link spre comentariu

Ce antene ar fi avantajoase? J-pole? Ground plane? O idee buna ar fi sa inchid tot repetorul, inclusiv antenele intr-o teava de plactic de 110mm. Voi cum ati proceda in cazul asta?

J-pole are dezvoltare pe orizontala si nu incape in teava aia. Ground plane are diagrama de radiatie "inclinata" si aici trebuie sa radieze in plan orizontal.Eu as folosi un dipol vertical care concentraza cimpul radiat in plan orizontal. Ceva detalii in cartea "Antene" - Spindler, pag 63, fig. 3.13. Un astfel de dipol, pina la urma, este un ground plane la care contragreutatile s-au rabatat la 180 de grade fata de vibrator.Eu nu iti recomand sa folosesti teava de plastic pe post de radom deoarece creeaza probleme electrice pe timp de ploaie si chiciura si probleme mecanice pe timp de vint.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări