nooob64 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Buna , de curind mi'am terminat un dublu stabilizator de tensiune reglabila cu tot felu de "gadget-uri".Problema mea este ca nu pot programa un nenorocit de 16F76 direct pe placa , acest gen de programare am mai folosit-o cu acelasi cip si pe alte placi (fiind conectat si un lcd pe portb), iar programarea a fost cu succes intotdeauna , aici vad ca cipul nu intra in modul de programare ... Am postat schema in EAGLE [attachment=0]sursaa.rar[/attachment]Schema are mici probleme de conectare a unor componente dar nu au nici o legatura cu programarea. Link spre comentariu
vsurducan Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Buna , de curind mi'am terminat un dublu stabilizator de tensiune reglabila cu tot felu de "gadget-uri".Problema mea este ca nu pot programa un nenorocit de 16F76 direct pe placa , acest gen de programare am mai folosit-o cu acelasi cip si pe alte placi (fiind conectat si un lcd pe portb), iar programarea a fost cu succes intotdeauna , aici vad ca cipul nu intra in modul de programare ... Am postat schema in EAGLE [attachment=0]sursaa.rar[/attachment]Schema are mici probleme de conectare a unor componente dar nu au nici o legatura cu programarea.Si pe unde alimentezi LCD-ul, maestre? ca schema e facuta pe pian in baie pe intuneric. Link spre comentariu
nooob64 Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 Pe schema nu apar numele la toate conexiunile (sunt conectate toate unde trebuie,doar ca nu am mai vrut sa trag atitea fire si sa nu mai inteleg nimic ) si schema functioneaza perfect doar ca acel PIC nu vrea sa fie programat pe placa.Cred ca exagerezi spunind "ca schema e facuta pe pian in baie pe intuneric". Link spre comentariu
vsurducan Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Pe schema nu apar numele la toate conexiunile (sunt conectate toate unde trebuie,doar ca nu am mai vrut sa trag atitea fire si sa nu mai inteleg nimic ) si schema functioneaza perfect doar ca acel PIC nu vrea sa fie programat pe placa.Cred ca exagerezi spunind "ca schema e facuta pe pian in baie pe intuneric". Cand nu merge ICSP-ul pe board inseamna ca exista curenti de pierderi pe clk sau data inspre dispozitivele conectate pe pinii respectivi. Un LCD care nu e alimentat (sau e alimentat prost, filtrarea e anapoda etc) isi ia alimentarea prin liniile de date, ca driverul lui e CMOS si curentii de alimentare sunt mici.Daca zici ca alimentarea LCD-ului e OK, separa cele doua linii de date sau ce or fi cu doua rezistente de 10K (sau taie-le de tot inpre LCD pana vezi ca merge programarea).Schema e mizerabila pentru standardul de electronica de amatori (si nu profesionala),dupa cum arata se vede ca modificatul de componente (sau creatul lor) in Eagle nu prea merge.O schema editata corect este inteligibila, de asta s-au inventat labelurile ca sa se puna orizontal pe conexiuni si nu picate din pod pe unde apuca. Tot de asta s-au inventat simbolurile diverse nu ca sa folosesti simboluri de conectoare pentru toate componentele cu trei pini. Smash-ul este acolo ca sa muti numele si valoarea componentei langa componenta si nu sa fie calarite una peste alta aiurea.Deci, noaptea, pe pian in baie, cu lumina stinsa.Poate ca PIC-ul tau merge perfect, dar dupa standardul celui care a editat schema in modul descris. Ia lucrurile in mod pozitiv si corecteaza-le, atunci o sa intelegi citind doar schema de ce nu merge ICSP-ul . Link spre comentariu
nooob64 Postat Iunie 12, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2009 Se poate sterge topicul ... decit sa mai primesc alte raspunsuri teoretice si critici .Oricum , am aflat problema din alta parte unde omul iti spune cu frumosul si la subiect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum