Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu un aparat pentru gard electric

le5100kw

Postări Recomandate

Salutare, am niste probleme cu un montaj compus dintr-un generator de impulsuri cu 555 si un amplificator driver pentru o bobina de inductie.Am gasit scheme cu un driver format dintr-un tranzistor 2n3055 cu o rezistenta de 100ohmi in baza. In configuratia asta scanteia apare chiar la 0,8 - 0,5cm (atat timp cat tranzistorul este rece). Dupa ce se incalzeste in scurt timp (1 minut), dar devine constanta, scanteia este foarte mica. Am mai incercat o schema cu 2 tranzistoare. In configuratia asta totul merge mai stabil d.p.d.v. al temeperaturii, dar scanteia este detul de mica. De fapt si de drept eu urmaresc sa fie scanteia cat mai mare 3-5 cm. De fapt si de drept vreau sa indepartez animale nedorite (atunci cand calca pe tabla anod sa nu se mai gandeasca a doua oara(preferabil sa nu le omor )) :freaza: Am pus jos schemele care le-am folosit As fi recunoscator daca m-ati ajuta sa fac un driver care sa functioneze o LUNGA perioada de timp si care sa aiba eficienta maxima in alungarea animalelor nedorite.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• le5100kw

5

• betinelu

2

• djlove

1

• nightmare

1

Top autori în acest subiect

Dar cat de ai nevoie de arcul ala, unul prea puternic s-ar putea sa te bage in belele, sa atinga vre-un copil si sa ramana acolo, sau si saracul animal, poate e mai slab de inima :speriat. Dar daca a plouat in ziua respectiva si animalul este ud, la fel si solul.... va fi o diferenta semnificativa

Link spre comentariu

E prea slab arcul cu configuratiile care le-am incercat; nici nu se vede/simte . Bobina care o am e de la Dacie din 79 :rade: .Dar cu toate ca e veche ar trebui sa mearga STAS.

Link spre comentariu

La iesirea din 555, inainte de 2N3055 intercaleaza un BD139 in configuratie darlington cu 2N-ul (100 ohmi in baza BD-ului, emitor BD in baza 2N si colectoarele unite). Bobina mai are ulei in ea ?

Link spre comentariu

Cred ca da (cand o agit se aude un lichid). Conteaza ? :dans: .Care e diferenta dintre o bobina cu ulei si una fara?Am sa incerc si varianta asta darlington bd 2n pe 100 ohmi in baza bd.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ai rezolvat ceva cu gardul electric? Sunt foarte interesat si eu de asa ceva impotriva unor ursi ce dau tarcoale la stupii de albine. Daca ai vreo schema ce functioneaza te rog mult sa imi trimiti si mie! Multumesc anticipat pentru ajutor!!

Link spre comentariu

Sa va sugerez un generator

? :da ...cu asta sigur ii rezolvati..pe toti... :rade:
Interesant, dar nu cred ca bun pentru ce vreau eu. Trebuie sa produca arcul indiferent in ce zona o sa vina animalul. Adica sa imprejmuiesc zona cu un gard. Multumesc pentru link, am stat 1/2 ora de m-am tot uitat la acele dispozitive!
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Pt. ursi da-i sa sune,fa un bistabil cu 7555,da-i factor de umplere mare,pune 2 bobine(una cu driver pe + la 555 si una cu driver pe frontul cazator),gardul rezultat alimenteaza-l de la o baterie mareee SAU mai e o solutie:cumpara unul gata facut...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări