Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

5 minute si pentru mine?

Vizitator varzuka

Postări Recomandate

Vizitator varzuka

pot sa va intreb si eu ceva?m_am izbit recent de o problema. Am o placutza (nu am schema la ea fiind de provenientza nipona).E o alarma cu mai multe tipuri de senzori. Are un microcontroler la care i_am gasit pana la urma datasheetul care o comanda. cand se declanseaza alarma ma suna pe un numar de mobil dinainte stabilit, tzipa si arata pe un dual display 7 segmente un numar care corespunde sensorului care s_a activat.dorinta mea e sa o interfatez cu calculatorul printr_un atmega8.adica iau semnalul de pe placa si il transmit cu atmega prin serial pe calc.m_am gandit sa iau semnalul de la pinii displayului ala cu 7 segmente si sa il pun pe unul din porturile Uc si apoi cu un programel sa programez microcotroleru sa trimita pe serial informatia.Acu voi sa imi spuneti daca vreti:1.e bine cum m_am gandit?2.cum iau semnalele de pe pinii displayului(ca am inteles ca astea dual display sunt digitale multiplexate)am studiat ceva scheme cu nush ce buffere.....sau cam asa ceva....dar erau cam complicate. Io ma gandeam ca poate e ceva mai usor.plus ca atunci cand masor/vizualizez semnalul de pe pininu apare ceva care sa ma multumeasca.O alta idee ar fi sa ma conectez direct pe pinii microcontrolerului alarmei cu un RS232 si sa incerc sa citesc programul, sa il analizez/inteleg si apoi sa incerc sa iau semnalele direct de la microcontroler si sa le trimit in calculator.multumesc pentru timpul acordat si astept posturile voastre:D

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poti citi si de pe display informatia, ideal ar fii daca are deja rs232 sa conectezi ala la pc, dar programul din el nu poti descarca ca este protejat impotriva citiri(99.9%) Este relativ simplu sa citesti informatia trimisa la display, intradevar este multiplexat, dar legi 2 pini atmega8 la pini de selectie al displayului, trebuie sa fie catod sau anod comun, si un port intreg la cele 7segment+punct. In functie de care digit este activ stii care caracter citesti de pe magistrala de date, conversia in numar decimal il faci cu un switch().//pentru catod comun #define DigImage0 ~0x3f #define DigImage1 ~0x06 #define DigImage2 ~0x5b #define DigImage3 ~0x4f #define DigImage4 ~0x66 #define DigImage5 ~0x6d #define DigImage6 ~0x7d #define DigImage7 ~0x07 #define DigImage8 ~0x7f #define DigImage9 ~0x6f caracter_citit |= 1<<7; // sa nu influenteze punctul switch(caracter_citit) { case DigImage0: caracter_interpretat = 0; break; ........ case DigImage9: caracter_interpretat = 9; break; }; if(selectat digit 1) digit1=caracter_interpretat; else if(selectat digit 2) digit2=caracter_interpretat; numar_citit = (digit2*10)+digit1;cam asa ceva trebuie sa faci

Link spre comentariu
Vizitator varzuka

partea naspa e ca apare scris pe display dar la un moment dat incepe sa clipeasca numarul ala .....clipitul asta nu strica socotelile?iar de trimis mai departe pe serial ma gandeam sa folosesc wizzardul de la code vision avr (asa am citit pe undeva)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări