Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Astazi o sa ajung in Alexandria si o sa imi cumpar integratele care imi trebuiesc . O sa va comunic rezultatele dupa ce le lipesc pe placa . Link spre comentariu
moro Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Am si eu probleme cu sursa asta, aici am incercat sa caut ceva si am gasit altceva viewtopic.php?f=41&t=43333&hilit=http%3A%2F%2Fwww.electronics+lab.com%2Fprojects%2Fpower%2F003%2Findex.html , am trecut la realizarea ei, toate bune si frumoase, transformatorul imi da 24v 4A, punte de 10A pe redresare, condensator de 2200 micro/40VIn mare parte sursa functioneaza, in sensul ca imi regleaza tensiunile, limitarea de curent merge, si asta lasand la o parte faptul ca folosesc potentiometrii recuperati si nu am un acord foarte fin la tensiune si curent.Problema este ca in schema zice de 3A curent maxim debitat, ma intreb din ce cauza imi limiteaza curentul...Am incercat sa fac niste probe cu rezistente din nichelina, si cum zice Ohm ca I=U/R am pus o rezistenta de circa 10 ohmi ca sarcina si in loc de 31-32 de volti, imi apare limitarea aceea, valorile care le-am masurat eu si pe care sursa o poate scuipa fara sa intre in protectie este 31v undeva la 0.7AA mai intalnit cineva problema asta la sursa? Mentionez ca schema si cablajul le-am verificat de 3 ori deja... acum tre sa cumpar operationalii aia iar... mi-a scapat surubelnita pe cablaj si s-au dus dracu gandacii aia de tl`uri Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 pai nici nu o sa scoata sursa aia 30v daca tu o alimentezi din traf de 24v....incearca sa reglezi tensiunea la 22v pe iesire,apoi baga un consumator serios care sa-ti solicite protectia...pfii....31v masori in gol pe condensatorul de filtraj...de dupa punte.... Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 vezi ca sursa are un subiect dedicat la DIY vezi acolo , apropo ... stiu senzatia cu surubelnita, de cate ori nu am patit .. pff ) ma doare capu Link spre comentariu
moro Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Am citit ce spun domnii pe acolo, intre timp am readus sursa pe linia de plutire. Si ce am constatat este ca nu pot sa trag din ea mai mult de 2.90A la 24.2V, 1.00A la 28.2V, 0.84A la 29.0V toate astea in conditiile in care tensiunea de mers in gol a sursei este de 32Vcc cu potentiometrul de reglare a tensiunii la maxim. Tensiunea masurata pe condensatorul de filtraj la un curent de 0.84A si 29V era de 31V... din care mai scad 1,3V ce imi pica pe jonctiunile tranzistorului 2N3055... se explica de ce imi ajunge la 29 de v...Am incercat sa leg o rezistenta de sarcina din nichelina direct pe iesirea puntii cu tot cu filtraj unde in gol fara stabilizator am 35~34Vcc, cand conectez rezistenta, imi scadea la 28 de volti... Ce nu inteleg eu, de ce nenea ala care a proiectat sursa mai zicea acolo 24VAC si 3A pentru traf daca mie nici 1A nu ma lasa sa sug din stabilizator la 30V... Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 ca s? nu încingi în draci trafu', de-aia!!! am înv??at demult c? la chestia asta (surse liniare) e bine s? folose?ti componente cu tensiuni ?i/sau curen?i de lucru de cel pu?in de 2 ori mai mari decât regimul maxim de func?ionare... acestea fiind spuse, cu un traf care "d?" 3 amperi, po?i trage 1,5-2 A maximum, f?r? s? se încing? prea tare bobinajul. dac? chiar tragi 3 amperi, o s? se încing? fioros, ?i sunt mari ?anse de "poc" sau "fâsssssss" din traf dac? men?ii sarcina prea mult!!!! acum, revenind la sursa în chestiune: la curent maxim, aka 3 amperi o s? dea maximum 24 de vol?i, sau u?or mai sc?zut, c? atât poate secundarul trafului!!! în plus, cei 3 amperi trec doar în cazul în care diodele pun?ii sunt de cel pu?in 3 amperi!!! asta presupunând c? ai folosit exact tipul de diode indicate în lista de piese... eu a? pune fie diode de cel pu?in 4 amperi, fie o punte, tot de minimum 4 amperi, dac? chiar vreau s? scot 3 amperi din sursa aia!!! ca s? fiu lini?tit, a? pune de 5-6 amperi. condensatorii electrolitici se indic? la tensiune de 50 de vol?i... eu a? prefera s? pun de m?car 63 de vol?i... nu mai ?tiu dac? se mai fabric? la 70 sau 80 de vol?i, cum v?zusem ni?te vechituri fabricate de cehi ?i unguri... ?i 100 de vol?i tensiune de lucru chiar nu are rost... c1, de 3300 de micro la 50 de vol?i, l-a? înlocui cu 3 sau 4 condensatoare de minimum 2200 de micro la 63 de vol?i... ?tiu, nu mai încape pe cablaj, dar de la 1 amper în sus prefer ca puntea ?i condensatorul de filtraj s? fie pe pl?cu?? separat?... nici traful nu scap?: ca s? livreze 3 amperi f?r? s? se încing? ar trebui ca secundarul s? fie calculat pentru cel pu?in 4 amperi!!! dac? poate da 5 sau 6, e ?i mai bine: în felul ?sta sursa poate func?iona lini?tit? ani de zile!!! ?i înc? ceva, pentru gaby_gaby08 : opera?ionalele sunt feturi!!! asta înseamn? c? toate polariz?rile sunt calculate pentru ic-uri fet, ?i valorile nu se prea "pup?" dac? pui opera?ionale bipolare, chiar dac? pinoutul este 100% identic!!!! a?a c? dac? folose?ti alte integrate, cablajul trebuie ref?cut, ?i dac? vrei s? folose?ti ao bipolare, va trebui ?i s? recalculezi valorile componentelor astfel încât s? func?ioneze bine cu opera?ionale bipolare!!! în cazul în care nu mai ?ti?i despre ce schem? vorbim, este cea de aici: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html P.S. am uitat s? comentez despre o anumit? component? important?... ghici ciuperc? cine-i!!! Link spre comentariu
moro Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Ma oftic pentru ca vruiam plaja de tensiuni 0-30V la 3A si comandasem traf nou nout de la petra de 24V la 4A, daca stiam din timp... , pe partea de redresare si filtrare nu imi fac griji, am o punte de 10A d'aia patratoasa cu gaura pentru prindere pe radiator, si condensatoarele sunt 2 bucati de 5600mico la 50V recuperate dintr'un amplificator.... Lasand la o parte faza cu aia 3amperi pacatosi la 30 v tin sa spun ca merge impecabil sursa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum