Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Buna ziua . Am terminat sursa de alimentare de la electonics-lab (http://www.electronics-lab.com/projects/power/003/index.html) dar nu stiu de ce nu functioneaza . Adica nu scoate nimic ( 0v , 0a ) . Rezistenta de 2k2 / 1w se incinge foarte tare in primele 2 minute . Am uitat sa mentionez ca operatinalele nu sunt TL081 ci LM108RN . Din aceasta cauza sa nu functioneze? Link spre comentariu
Vizitator hackdoom Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 pin-out pentru cele 2-ua ic-uri !...daca ai folosit schema ar trebui sa fie ok dar...daca ai folosit layout-ul de pe site...reanalizeaza Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 pin-out pentru cele 2-ua ic-uri !E posibil sa se fi ars ceva? Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 pin-out pentru cele 2-ua ic-uri !...daca ai folosit schema ar trebui sa fie ok dar...daca ai folosit layout-ul de pe site...reanalizeazaAm folosit layout-ul de pe site ... dar am inca o intrebare : integratele mai sunt bune sau sunt arse? Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 ledul care indica functionarea este aprins dar nu imi scoate nici un fel de curent. Se poate sa se fi ars integratele? Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Nu s-au ars integratele, deja ti-a pus cineva dispunerea pinilor la integratele respective, ti-e chiar asa greu sa te uiti putin pe ele? Daca faceai asta observai ca trebuie sa invesezi pinul 5 cu pinul 8 de pe cablaj pentru a putea functiona, asta la toate integratele de pe placa.Succes Link spre comentariu
MATTRIXTHEFT Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 In nici un caz integratele nu s-au prajit , nu sunt nici un fel de motive. Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Nu s-au ars integratele, deja ti-a pus cineva dispunerea pinilor la integratele respective, ti-e chiar asa greu sa te uiti putin pe ele? Daca faceai asta observai ca trebuie sa invesezi pinul 5 cu pinul 8 de pe cablaj pentru a putea functiona, asta la toate integratele de pe placa.SuccesAm inversat pinul 5 cu pinul 8 la un integrat ca decat la 1 era nevoie , restul de pini 5 si 8 nu erau conectati . Toate bune si frumoase . Alimentez sursa de la un transformator si descopar ca functioneaza ,dar decat pe 11.9V . Ulterior am dat jos 2 circuite integrate si am observat ca tensiunea era aceeasi decat cu un integrat . Asta chiar e ciudat ...... . Puteti sa imi explicati ce ar trebuie sa fac in aceasta situatie? Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Nu poate sa ma ajute nimeni? :cry: :cry: Link spre comentariu
vio2007 Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Alimentez sursa de la un transformator si descopar ca functioneaza ,dar decat pe 11.9V . Ulterior am dat jos 2 circuite integrate si am observat ca tensiunea era aceeasi decat cu un integrat . Asta chiar e ciudat ...... . Puteti sa imi explicati ce ar trebuie sa fac in aceasta situatie?Cu doua circuite integrate scoase din montaj schema nu are cum functioneze corect !!Cateva poze cu sursa ta ar spune multe .Piesele folosite sunt noi sau recuperate ? le-ai verificat?ma refer la diode redresoare, tranzistori ,zennere ,condensatori ,rezistente .Ce tensiune alternativa scoate in secundar transformatorul ,ce putere are ?Ce tensiune continua ai pe C1 ?Pe D7 ai minus 5V(cat scrie pe zenner 5....5,6)?Ce tranzistori ai folosit pentru Q1...Q4?Trebuie sa o iei de la inceput ,cu rabdare si sa verifici cablaj ,piese .Citeste si topicul unde trebuia sa postezi :http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=22142&start=0 Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Eu am doar 14 ani . La Clubul Copiilor , la cercul de electronica am realizat aceasta sursa . Piese sunt noi cu exceptia unei rezistente de 2k2 si cele doua diode zenner . Am cerut ajutorul d-lui prof. dar dansul nu a stiut de ce nu functioneaza . Mi-a spus acelasi lucru . Sa verific piesele , si cablajul . Pana acum nu am descoperit nimic in neregula .Momentan nu pot sa va dau poze . Dar va asigur ca in cursul saptamanii viitoare voi atasa si niste poze Link spre comentariu
Vizitator dudulescu Postat Iunie 16, 2009 Partajează Postat Iunie 16, 2009 Am si eu o intrebare ...la sursa asta as putea sa pun potentiometru pentru reglaj fin al voltajului....daca stie cineva sa=mi spuneti si mie va rog.... Link spre comentariu
DREDD Postat Iunie 16, 2009 Partajează Postat Iunie 16, 2009 Ai doua posibilitati: 1. un potentiometru multitura (varianta scumpa); 2. un potentiometru de 10K inseriat cu unul de 1K(varianta ieftina). Din potentiometrul de 10K faci reglajul brut din cel de 1K reglajul fin.Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator dudulescu Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Mersi de raspuns o sa incerc varianta mai ieftina sa vad ce iese... numai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum