Vizitator sergiusss Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 am o problema cu amplificator cu cate doi tranzistori pe ramura, 2sc5200 si 2sa1943, si prefinali bd139/bd140, a fost un mic accident si s-a facut scurt la alimentare intre plus si masa si s-a ars siguranta de alimentare. Transformatorul este cu plus, masa si minus. am verificat toti trenzistorii si sau ars prefinalii la un canal. i-am schimbat si la fel sare siguranta. nu se vede nici o piesa sa fie arsa. Link spre comentariu
djdansmart Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 am o problema cu amplificator cu cate doi tranzistori pe ramura, 2sc5200 si 2sa1943, si prefinali bd139/bd140, a fost un mic accident si s-a facut scurt la alimentare intre plus si masa si s-a ars siguranta de alimentare. Transformatorul este cu plus, masa si minus. am verificat toti trenzistorii si sau ars prefinalii la un canal. i-am schimbat si la fel sare siguranta. nu se vede nici o piesa sa fie arsa.Piesele arse nu "se vad"...se masoara! Masoara tot ce e de masurat,componentele active..diodele,tranzistorii..etc! Verifica alimentarea..bineinteles daca ai cunostiintele necesare il poti repara! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 este cam greu de crezut ca sa fie drivere pentru niste tranzistoare de 15 amperi niste tranzistoare de 1 amper...! oricum e ceva putred in aceasta realizare practica... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 În primul rînd ce tensiune de alimentare e acolo? BD139/140 nu rezist? peste 80Vce, adic? +/-40V alimentare la un amplif. Tare m? tem c? tensiunea e mult mai mare, altfel nu-?i aveau rost trz finali dubla?i.Trafo nu are +, mas? ?i -, el scoate numai tensiune alternativ? (2x...Vca). Aten?ie la detalii c? ele fac mai u?oare depan?rile. Link spre comentariu
Vizitator sergiusss Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 am rezolvat problema, am schimbat toate diodele, am gasit unele cu semne rusesti si am comparat cu ce una care era buna si erau la fel.Merge perfect acum cjiar si cu bd139/140, dar daca vreau sa schimb prefinalii cu 2sa1837 si 2sc4793, ar merge mai bine? As vrea sa mai pun cate un tranzistor pe ramura, m-ar ajuta cu ceva? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 Va merge mai rece radiatorul, puterea r?mîne aceea?i, e condi?ionat? de tensiunea de alimentare. Link spre comentariu
Vizitator ionutmariuss Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 ma ajuta cineva cu o schita amplificare cu finali 2sc5200 si 2sa1943.......? am cativa pe acasa si am dori sa fac o amplificare audio dar sa dea randament bunicel fata de tda,ca din acelea am facut multe dar nu mi se par asa putere wati ma gandesc ca pe tranzistori da mai bine.Multumesc. Link spre comentariu
VEF Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Sa stii ca un transformator nu are plus si minus .Transformatoarele lucreaza in curent alternativ care nu are plus si minus dupa redresare ai + , - si masa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum