Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator secventa 4 biti

Vizitator MaLaChI

Postări Recomandate

Vizitator MaLaChI

Va rog sa ma ajutati: Vreau sa genrez o secventa de 4 biti 0101, prin 4 comutatoare fizice. O sa am cei 4 biti paraleli Cum fac sa ii trec serie? Stiu ca se foloseste un convertor paralel/serie? Ce as pute folosi?Oricat de prosteasca e intrebarea astept ajutor!Va multumesc anticipat!Si pe de alta parte chestia inversa am codul din cei 4 biti 0000-1111, in functie de cod tre aprins un anumit led, nu tre sa fac asta pentru toate cele 16 variante 4 imi sunt suficiente pentru demostratie! Aici chiar nu am habar!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

2

• d2134

1

• Mosu Tuti

1

Va rog sa ma ajutati: Vreau sa genrez o secventa de 4 biti 0101, prin 4 comutatoare fizice. O sa am cei 4 biti paraleli Cum fac sa ii trec serie? Stiu ca se foloseste un convertor paralel/serie? Ce as pute folosi?

Oricat de prosteasca e intrebarea astept ajutor!

Orice registru de deplasare cu intrare paralela si iesire seriala de exemplu MMC4014 sau MMC4021

Va multumesc anticipat!

Si pe de alta parte chestia inversa am codul din cei 4 biti 0000-1111, in functie de cod tre aprins un anumit led, nu tre sa fac asta pentru toate cele 16 variante 4 imi sunt suficiente pentru demostratie! Aici chiar nu am habar!

Link spre comentariu

Si pe de alta parte chestia inversa am codul din cei 4 biti 0000-1111, in functie de cod tre aprins un anumit led, nu tre sa fac asta pentru toate cele 16 variante 4 imi sunt suficiente pentru demostratie! Aici chiar nu am habar!

Folosesti un 4 to 16 decoder, de exemplu 74LS154.
Link spre comentariu

Folosesti un 4 to 16 decoder, de exemplu 74LS154.
Numa' sa nu incerci sa amesteci familiile de circuite logice intre ele (de genul 74LS154 care primeste semnalele din MMC4014) ca n-o sa mearga.Cele 4 butoane trebuie sa fie deja actionate inainte de a da clock-ul de serializare, altfel o sa iasa aiureli, adica LED-uri care palpaie aleator indiferent cum apesi pe butoane. Poate ca bistabile RS intre butoane si intrarea reistrului ar ajuta de la bun inceput.
Link spre comentariu
Vizitator MaLaChI

Am atasat conceptul meu despre generarea secventei de 4 biti!1. Cum fac reset-ul?2. T/C l-am pus 1, ca sa nu faca inversiunea! E corect?3. j-k impreuna (ca sa imi lucreze cu bistabili de tip D).4. Frecventa de ceas 100Hz e suficient?5. P/S setat 0 (masa), ca sa lucreze paralele serie? Sau trebuie invers?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna ziua. Domnule MaLaChI asa cum ti-am promis am cautat documentatia pe care o cauti, numai ca am sute de reviste si nu mai tineam minte in care vazusem o schema care sa satisfaca solicitarea dumitale si pregatirea teoretica si practica. Intamplator am dat de ea. Satisface absolut acoperitor cerintele dumitale. Imi pare foarte rau ca nu pot atasa schemele aici.

dar le-am postat aici : http://it.tinypic.com/r/2s00e48/3 , http://it.tinypic.com/r/11ht1qe/3

Daca mai ai nevoie de detalii, posteaza.

Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări