Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clase de amplificare

Vizitator Kaboom

Postări Recomandate

Vizitator Kaboom

Am cautat destul de mult in categoria "sectiunea incepatorilor" si am gasit cam putine date despre clasele de amplificare. Asa ca urmeaza si "marea intrebare": Care este diferenta intre clasele de amplificare A, AB, B, C, D sau T... Stiu sigur ca (virgula) clasa D este pe un alt principiu fata de A, B si AB... dar pe mine ma intereseaza in mod special diferentele intre clasele A si AB si, de exemplu, daca dau de o schema de amplificator care stiu ca functioneaza, cum imi dau seama in ce clasa functioneaza? La tranzistori am inteles (cat de cat, dar tot in ceata sunt), dar la lampi este cam dubios pentru mine... si cu rugamintea de a nu se face bascalie (mishto, shto sau cum vreti sa ii spuneti) de mine, dar pana acum am realizat mai multe amplificatoare, dar le-am facut mot-a-mot fara a ma gandi prea mult in ce clasa functioneaza (macar au functionat)... acum vreau sa imi fac un amplificator pe lampi (push-pull) dar ma intereseaza sa fie in clasa A... asa ca am nevoie de ajutorul cuiva cu mai multa experienta... dar cu ocazia asta nu strica sa vorbim si despre clasele de amplificare la modul general... :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

• vio2007

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Kaboom

Merci pentru link-uri... ma ajuta relativ ok... se pare ca va trebui sa ma intorc la citit carti despre amplificatoare pentru ca in momentul asta, cand citeam despre bias, ma simteam ca vitelul la poarta noua... :|

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări