Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temporizare lumini plafoniera masina

Vizitator maxim_serghei

Postări Recomandate

Vizitator maxim_serghei

Salutare ma poate cineva ajuta cu o schema de temporizator.Deci : vreau in locul luminilor din masina sa pun leduri albastre si dupa ce se inchid usile sa mai stea 2 s aprins si dupa aia sa se stinga lent aveti idei?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

3

• dragostalpau

1

vreau in locul luminilor din masina sa pun leduri albastre

ori pui la fiecare LED (albastru) cate o rezistenta de limitare a curentului, ori folosesti un stabilizator de tensiune gen LM317

si dupa ce se inchid usile sa mai stea 2 s aprins si dupa aia sa se stinga lent aveti idei?

cred ca cea mai simpla schema ar fi asa: de pe contact legi o rezistenta in serie cu un condensator (la masa) de la punctul lor comun printr-o rezistenta ataci pe baza un tranzistor NPN de putere (2N3055) care are colectorul legat la plus iar la emitor legi becurile sau LED-urile care sa stea aprinse...timpul de mentinere este dat de prima rezistenta si de condensator, cred ca pentru ce vrei tu ar merge: R=1M si C=2uFPS: prin Tehnium-urile din '82-'84 erau asa ceva, o sa caut eu pe acasa si o sa postez pe net
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări